vineri, 13 septembrie 2013

Sprayable Energy - spray care conţine cafea

Dacă faceţi parte din categoria oamenilor care consumă cafea doar pentru
 a avea parte de un plus de energie, atunci veţi fi încântaţi de noua
invenţia care va ajunge în curând în magazinele online.
 Numele produsului este Sprayable Energy, şi da este un spray care conţine cafeină. Tot ce trebuie să facă utilizatorul pentru a avea mai multă energie este să pulverizeze cafeina pe piele.

Care este avantajul acestui spray? Ei bine, spre deosebire de o cană de cafea care, deşi ne dă un plus ne energie, ne lasă fără vlagă odată ce efectul ei a dispărut, cafeina din spray intră în fluxul sanguin treptat şi previne fluctuaţiile de energie. Ideea îi aparţine lui Ben Yu, student la Harvard.

„Într-o zi mă uitam la structura moleculară şi chimică a cafeinei şi a nicotinei. Dacă ne gândim la un plasture cu nicotină observăm că nicotina intră destul de bine prin piele. Atunci am realizat că s-ar putea ca şi cafeina să să fie capabilă să penetreze piele. Am verificat pe propria piele şi am văzut cum ea intră în fluxul sanguin”, a explicat Yu.

După mai multe analize şi teste, Yu şi partenerul său de afaceri, Deven Soni au strâns suficienţi bani pentru a fabrica primul lot de Sprayable Energy.

Cum funcţionează?

O doză este alcătuită din patru pulverizări care ar trebui să îi dea unui individ energia produsă de consumul unei ceşti de cafea. Fiecare flacon, care va costa 15 dolari, conţine aproximativ 40 de doze.

Ideea pare destul de bună, mai ales pentru cei care nu consumă cafeaua pentru gust, ci pentru energie. Însă, din punct de vedere cultural, oare oamenii sunt gata să renunţe la cafea pentru acest stray?

Yu susţine că el este mai interesat de utilitatea cafeinei, decât de ritualurile legate de consumul ei.

„Cafeina pură este teribilă. Acei indivizi care se bucură doar de aspectele legate de ritualul de consum al cafelei, pot continua să o bea. Însă pentru toţi ceilalţi care sunt interesaţi doar de aspectele funcţionale, Sprayable Energy este un mecanism mult mai bun”, a explicat creatorul noului produs.

Pentru moment, sprayul nu are miros, dar Yu susţine că dacă el va prinde la public i-ar putea adăuga o serie de arome.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu