vineri, 13 septembrie 2013

Twitter vrea sa intre la Bursa Americana

Reţeaua de socializare Twitter a anunţat joi că intenţionează să intre pe Bursă, într-un mesaj postat pe contul său @twitter.
Am depus în mod confidenţial un formular S-1 la SEC", "jandarmeria" americană a Bursei, "în vederea unei introduceri pe Bursă", se arată în acest mesaj, urmat de altul: "Acum ne întoarcem la muncă".

De la introducerea pe bursă a Facebook, prima reţea de socializare la nivel mondial, cea a Twitter, o reţea lansată în 2006, este cea mai aşteptată din lumea Internetului şi noilor tehnologii.

Reţeaua de socializare şi-a pregătit în ultimele luni lansarea bursieră dotându-se cu capacităţi pentru valorificarea site-ului. Astfel, ea a anunţat marţi achiziţionarea unei societăţi de publicitate pe telefoane mobile, MoPub, în contextul în care acest sector a devenit deja vital în competiţia în domeniul Internetului.

Provocarea pentru Twitter va fi să reuşească lansarea bursieră, un domeniu în care Facebook s-a confruntat cu probleme grave, marcată de probleme tehnologice care au perturbat cotarea şi care au antrenat litigii în lanţ. Valoarea acţiunilor a scăzut încă din prima zi de cotaţie, în mai 2012, şi a avut nevoie de peste un an să recupereze.

Creatorul site-ului, Jack Dorsey, a avut ideea să lanseze acest serviciu de mesagerie de maximum 140 de caractere, conceput iniţial pentru telefoane mobile, în timp ce lucra într-o firmă de podcast-uri, Odeo, împreună cu ceilalţi doi cofondatori ai Twitter, Biz Stone şi Evan Williams.

Twitter a fost lansat în martie 2006, iar de atunci a continuat să crească.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu