luni, 21 octombrie 2013

Remedii naturale pentru intarirea imunitatii

Toamna s-a instalat cu temperaturi scăzute, iar organismul tău e mai expus ca oricând răcelilor şi gripei. Sistemul tău imunitar este principala barieră în calea agenţilor infecţioşi, dar trebuie stimulat cu ajutoare eficiente din natură.

Propolisul combate infecţiile
Studiile au arătat că propolisul luptă împotriva a 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite şi a altor 30 de tipuri de virusuri. Este compus din polen, dar şi din răşini vegetale, ceară, uleiuri, conţine mai multe minerale (cupru, zinc, mangan, cobalt, magneziu, siliciu, aluminiu, fier). Cantitatea recomandată pentru consum e de 10 grame (cât un sâmbure de măslină), înainte de masă. Se mestecă 15-20 de minute, apoi se înghite. O altă variantă e consumul a 20-40 de picături de tinctură de propolis, cu o linguriţă de miere, indicată în creşterea imunităţii.
PONT: Alege mierea de hrişcă în locul celei de salcâm, pentru că este mai bogată în antioxidanţi, importanţi în procesul de imunizare.
Usturoiul, „soldatul“ organismului
Alături de ceapă şi praz, usturoiul ajută la detoxificarea organismului, stimulând astfel sistemul imunitar. Un bulb conţine aproape 200 de substanţe active (vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, proteine, lipide şi uleiuri volatile). Ca să ţii microbii deoparte, consumă cam trei-patru căţei zilnic, în stare crudă. Atenţie! Femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să evite usturoiul, deoarece acesta îi poate produce probleme cardiace fetusului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu