luni, 21 octombrie 2013

Noua tehnologie pentru emiterea internetului

Cercetatorii chinezi au facut o descoperire care va revolutiona emiterea internetului. Frecventele radio transmise de Wi-Fi pot fi inlocuite cu lumina becurilor LED, noua tehnologie fiind numita Li-Fi.
Li-Fi este o tehnologie care foloseste lumina ca purtator de internet in locul frecventelor radio traditionale. Agentia de stat Xinhua anunta ca un bec LED care emite internet poate sa alimenteze patru computere, iar microcipurile incorporate pot sa produca viteze de pana la 150 Mbps.
Noua tehnologie are avantajul ca ar putea fi folosita in zone electromagnetice sensibile cum ar fi avionul, centralele nucleare, instalatiile de gaze si petrol, fara a provoca interferente. Cu toate acestea, undele de lumina nu pot patrunde prin pereti, ca in cazul Wi-Fi-ului, dar sunt considerate inofensive pentru organismul uman.
Cercetatorii explica faptul ca un bec va putea transmite internet oriunde, insa daca lumina nu emite perfect, semnalul nu mai ajunge.
Primele exemple ale tehnologiei Li-Fi vor fi vazute la Targul Industriilor din China, care va incepe pe 5 noiembrie, in Shanghai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu