joi, 3 octombrie 2013

Laptele si beneficiile lui pentru sanatate

Laptele este o parte importanta a dietei noastre. Incepem prin a consuma lapte inca de tineri insa odata cu trecerea timpului consumul acestuia scade. 
Unii oameni renunta la acesta din teama excesiva ca vor adauga prea multa grasime dietei lor zilnice. Totusi laptele este o sursa bogata in vitamine si substante nuntritive si are o multime de beneficii cum ar fi:
Sanatatea oaselor si a dintilor. Laptele este o sursa excelenta de calciu esentiala pentru sanatatea oaselor. Nu numai copii au nevoie de calciu atunci cand sunt in crestere ci si adultii pentru a preveni osteoporoza si a mentine oasele puternice.
Laptele ajuta la prevenirea cariilor. Pentru ca vitaminele si calciul din lapte sa fie absorbite de catre organism este necesara prezenta vitaminei D.
Masa musculara. Laptele are un continut substantial de proteine care ajuta la refacerea muschilor. Un pahar de lapte dupa un antrenament sportiv este exact aportul de proteine adus organismului pentru a se putea reface.
Pierderea in greutate. Studiile arata ca femeile care beau lapte degresat sau cu un continut scazut de grasime pierd mai mult in greutate decat femeile care au exclus laptele din dieta lor zilnica.
Lupta impotriva stresului. Laptele este o buna modalitate de destresare la sfarsitul zilei. Un pahar cu lapte cald relaxeaza muschii si calmeaza nervii acumulati.
Piele catifelata. Inca din antichitate obiceiul bailor cu lapte era foarte practicat. Cleopatra se folosea de lapte pentru o piele stralucitoare, moale, catifelata. Laptele are foarte multe proprietati nutritive si ajuta foarte mult pielea. Acesta contine acid lactic si enzime care pot functiona ca un exfoliant pentru a ajuta pielea facand-o neteda. Laptele contine antioxidanti ce lupta cu toxinele din mediul inconjurator, aducand beneficii pielii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu