joi, 19 septembrie 2013

Sucul de lamaie benefic pentru sanatate

Sunt cunoscute binefacerile lamaii. Este bogata in vitamina C, contine minerale importante, are capacitatea de a stimula arderea grasimilor, da aroma si gust mancarurilor si prajiturilor. Toata lumea cunoaste binefacerile pe care le aduce dieta cu lamaie, atat in cura de slabire cat si in dietele de detoxifiere. Dar asta nu este tot. Iata cateva detalii in plus.

Lamaia are capacitatea de a interveni activ in procesul de generare de caldura al organismului, acesta fiind si motivul pentru care se adauga atat in apa rece, vara, cat si in ceaiul fierbinte, iarna, avand capacitatea de a stimula procesul de termoreglare, iar prin aceasta stimuland arderea de calorii.

Sucul de lamaie modifica pH-ului din organism

Mai mult, lamaia are o adevarata pasiune pentru grasimi. Nu intamplator se adauga in toate preparatele grase, pentru ca sucul de lamaie faca ca procesul de digestie si metabolizare al grasimilor sa fie mai eficient si mai rapid.

Unul din efectele lamaii este acela de a modifica pH-ului din organism, facandu-l mai acid. Mai multa aciditate inseamna o crestere a ritmului de pierdere in greutate.

Un studiu a demonstrat si faptul ca cei care au consumat apa plata cu lamaie, in mod constant, au avut mai putine pofte. In plus, lamaia a determinat echilibrarea nivelul zaharului din sange si reducerea apetitul, ceea ce duce a determinat un consum mai mic de alimente.

Un alt efect al sucului de lamaie este acela diuretic, ajutandu-te sa elimini mai repede apa din organism.

Toate binefacerile lamaii depind insa de cantitatea de lamaie pe care o consumi. Ideal este sa consumi o lamaie pe zi, atat sucul cat si pulpa fructului, pentru a profita de toate binefacerile lamaii.

Cum poti manca o lamaie, intr-o zi? Adauga suc in salata si felii de lamaie in ceai si apa. Stoarce sucul de la lamaie si adauga-l in ciorbe, peste legume, in salata de varza sau peste ouale fierte.

Simplul fapt ca vei consuma lamaie te poate ajuta sa-ti pastrezi greutatea sau chiar sa slabesti, fara sa aduci modificari majore in dieta zilnica.

La capitolul beneficii nu trebuie uitat nici aportul de minerale, vitamine, fibre si antioxidanti pe care lamaia ii aduce, dar nici capacitatea sa de alupta impotriva inflamatiilor si a multor afectiuni degenerative. Este recomandat sa mananci atat miezul cat si coaja. Ideal este sa folosesti lamai din producii ecologice. O solutie pentru neutralizarea pesticidelor in cazul lamailor din productia de masa este sa tii lamaile intregi in apa calduta in care ai dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu. "Tratamentul" trebuie sa dureze circa 30 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu