joi, 19 septembrie 2013

Magneziul un mineral important pentru organism

Magneziul este unul din cele mai importante minerale pentru organismul uman, fiind implicat in peste 300 de reactii chimice metabolice vitale. Alaturi de calciu si potasiu, magneziul este al treilea mineral esentiale. Rolul magneziului este esential in procesele de refacere celulara si previne bolile de inima, cancerul si alte diverse suferinte. In plus, magneziul este un mineral fundamental pentru celula nervoasa.

Deficitul de magneziu duce la o serie de disfunctionalitati ale organismului, pentru o buna functionare fiind necesar aportul zilnic, intrucat acest mineral nu se poate depozita in organism.

Femeile au nevoie de 320 mg de magneziu/zi, barbatii de 420 mg.

Iata care sunt alimentele ce pot fi considerate cele mai bune surse de magneziu


Alge marineCu siguranta acestea nu reprezinta un aliment adesea consumat de tine, tocmai de aceea trebuind sa-i acorzi mai multa atentie, caci o portie iti ofera 780 miligrame de magneziu, mai mult decat oricare alt aliment. Poti sa le adaugi in supe, in loc de carne rosie, sau sa le cumperi sub forma de suplimente-pudra, de la magazinele naturiste.

Germeni de grauGermenii de grau pot fi adaugati la salate, supe si sucuri de fructe si legume. O portie iti ofera 440 miligrame de magneziu, ceea ce inseamna necesarul pentru o intreaga zi.

HriscaHrisca este uimitor de versatila si contine 229 miligrame de magneziu pe portie. Poti sa o gatesti cu unt sau sub forma de terci sau chiar sa o adaugi in supe si salate. Chiar si in compozitia de la clatite poti sa o pui. Aceasta nu are gluten si astfel nu iti creste nivelul de zahar din sange.

StridiileStridiile ofera 76 miligrame de magneziu pe portie, fie ca sunt crude, gatite sau adaugate la tocana sau alte feluri de mancare.

SpanaculSpanacul poate fi combinat cu oua, folosit in supe, tocana, dar consumat si crud, ca salata, avand 88 miligrame de magneziu pe portie.

MigdaleleAcestea sunt extrem de bune in a calma starile de stres si agitatie, continand magneziu cam 135 miligrame pe portie.

CacaoO lingura cu varf de cacao are in jur de 420 miligrame de magneziu. Este important ca pudra de cacao sa fie integrala, pentru a aduce beneficii. O lingura de cacao este suficienta pentru a prepara o cana de cacao, cu lapte sau apa, bautura care iti aduce rapid o doza mare de magneziu.

Pe lista cu alimente bogate in magneziu se mai afla: fructele de kiwi, bananele si broccoli, dar si fasolea verde, rosiile si strugurii. Bogate in magneziu sunt si semintele, nucile si laptele de soia, precum si fasolea, lintea si mazarea uscata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu