sâmbătă, 14 septembrie 2013

Mustul bautura delicioasa si sanatoasa

Mustul este bautura delicioasa din struguri care ne face sa constientizam ca vara a trecut si ca toamna s-a instalat comod in calendar. Este considerat o adevarata ambrozie pentru trup si suflet, intrucat pe langa gustul delicios de savuros si usor intepator, mustul atrage o multime de beneficii asupra organismului, cele mai importante dintre ele fiind prevenirea ingrasarii, combaterea stresului si protejarea inimii!

Descopera si alte motive sanatoase pentru care merita sa introduci aceasta bautura din struguri printre bauturile tale favorite de toamna!

Stimuleaza digestia si combate constipatia

Mustul este folosit cel mai adesea ca laxativ, fiind un remediu naturist excelent contra constipatiei, una dintre conditiile medicale din ce in ce mai diagnosticate in epoca moderna. Pe langa efectul purgativ rapid, mustul stimuleaza digestia si are si efect diuretic, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.

In plus, mustul contribuie si la reglarea tranzitului intetsinal lent, datorita acidului tartric din struguri, care are rolul de a stimula si imbunatati digestia.

Combate astenia, oboseala si depresia

Chiar daca astenia apare cel mai adesea primavara, schimbarile pe care le aduce toamna predispun multe persoane la stari de apatie, oboseala si slabiciune care le pot afecta calitatea vietii.

Potrivit specialistilor, mustul este cel mai eficient "medicament" contra starilor astenice care te incearca la inceput de toamna, dar si a oboselii acumulate dupa o vara plina. Bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, mustul este un tonic psihic natural, care-ti ofera energia si cheful de viata de care ai nevoie pentru a face fata provocarilor noului sezon.

Ajuta la slabit

Mustul nu doar previne ingrasarea si te ajuta sa te mentii in forma, dar isi aduce beneficiile si in dietele de slabire, atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme in plus. Efectele depurative si diuretice ale mustului nu ajuta doar la curatarea organismului de toxine, ci si la reducerea centimetrilor in talie si a kilogramelor de pe cantar.

Protejeaza sistemul nervos central

Specialistii au dovedit ca substantele nutritive din must contribuie la protejarea celulelor nervoase sau neuronilor de radicali liberi si la imbunatatirea facultatilor cognitive si a proceselor gandirii: memorie, concentrare etc.

In plus, studiile au evidentiat faptul ca substantele active din must au puterea de a bloca evolutia maladiei Alzheimer, o afectiune degenerativa progresiva a creierului.

Are efect antiaging

Mustul este bogat in antioxidanti si polifenoli cu rol esential in mentinerea sanatatii celulelor si tesuturilor organismului, combatand imbatranirea prematura a pielii si a organelor din corp.

Mustul este folosit cu succes si in industria frumusetii, fiind un produs naturist eficient in redarea frumusetii, stralucirii si elasticitatii pielii. In plus, ajuta la refacerea celulelor pielii, in cazul unor leziuni, cicatrice sau semne inestetice si are un efect tonic asupra acesteia, mentinand-o tanara si catifelata.

Protejeaza vederea

Compusii activi din must au un rol esential in profilaxia unora dintre cele mai severe afectiuni oculare. Protejeaza vederea si previne aparitia leziunilor retiniene si a degenerescentei maculare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu