Când vine vorba despre alimentaţia copiilor, părinţii se străduiesc
să nu facă rabat. Ei vor să le asigure celor mici cele mai bune fructe
şi legume, astfel încât alimentaţia copiilor să fie echilibrată şi să le
confere acestora cele mai sănătoase elemente pentru o creştere
armonioasă din toate punctele de vedere.
Iată aşadar care sunt cele mai sănătoase fructe de vară pentru
copii. NU UITAŢI să consultaţi medicul pediatru în ceea ce priveşte
introducerea alimentelor noi în dieta bebeluşului.CăpşuneDe ce? Sunt un aliment bogat în nutrienţi, cu un conţinut ridicat de fibre şi vitamina C.Cum le poţi prepara?
Spală bine căpşunele şi taie-le pe jumătate. Dacă sunt mai puţin
coapte, pune-le la aburi preţ de 3 minute. Lasă-le la scurs şi
clăteşte-le în apă rece. Apoi bate-le până obţii un piure cremos. Dacă
vrei, poţi păstra piureul în porţii mici la congelator, dar nu mai mult
de 3 luni.O altă formă de a servi căpşunele copiilor este să le
zdrobeşti sau să le tai mărunt.Cu ce le poţi combina? Dacă vrei să
amesteci căpşunele cu alte fructe, optează pentru banane, pere, piersici
şi mere.PiersiciDe ce? Sunt bogate în calciu, vitamina A şi potasiu.Cum le poţi prepara?
Spală bine bine fructele şi feliază-le. Dacă sunt mai puţin coapte,
umple o tigaie înaltă pe jumătate cu apă. Lasă să dea în clocot apoi dă
focul mic, astfel încât bulele să fie foarte mici. Adaugă piersicile şi
lasă-le să fiarbă 3-5 minute. Lasă-le la scurs şi clăteşte-le în apă
rece. Apoi bate-le până obţii un piure cremos. Dacă vrei, poţi păstra
piureul în porţii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni.Poţi, de
asemenea, să zdrobeşti piersica sau să o tai bucăţele mici.Cu ce le
poţi combina? Dacă vrei un mix de fructe, combină piersicile cu afine,
mere, pere, căpşuni, cireşe sau banane.Afine, mure, zmeurăDe ce? Sunt excelente pentru dezvoltarea creierului şi conţin antioxidanţi care protejează organismul de mai multe boli.Cum le poţi prepara?
Spală bine bine fructele. Dacă sunt mai puţin coapte, pune-le la aburi
preţ de 3 minute. Lasă-le la scurs şi clăteşte-le în apă rece. Apoi
bate-le până obţii un piure fin. Dacă vrei, poţi păstra piureul în
porţii mici la congelator, dar nu mai mult de 3 luni.Cu ce le poţi
combina? Dacă vrei un mix de fructe, optează pentru piersici, banane,
pere, mere şi mango.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu