duminică, 26 mai 2013

Mingea de fotbal Adidas cu senzori

După cum am mai spus-o și cu alte ocazii, noțiunea de “inteligent” e la modă mai în toate domeniile, inclusiv în sport. O nouă minge inteligentă de la adidas, echipată cu senzori, poate să-ți spună totul despre loviturile tale.

Ideea de minge inteligentă, sau minge echipată cu senzori în traducere, a fost concepută inițial pentru tehnologiile ce delimitează dacă mingea a trecut de linia porții sau nu. Dar, cum cei de la FIFA au fost destul de rigizi cu adoptarea acestei tehnologii (cu toate că ea va fi până la urmă implementată la Campionatul Mondial din 2014), cei de la Adidas i-au găsit alte utilizări.

Mingea inteligentă este capabilă să spună tot despre loviturile tale: viteza cu care ai șutat, distanța parcursă de minge, rotația, direcția ei și așa mai departe. Practic, vorbim de toate datele legate de mișcarea ei. Aceste informații sunt furnizate în timp real utilizatorilor printr-o aplicație creată de cei de la Adidas.

Aceste mingi vor fi folositoare pentru antrenamentele jucătorilor profesioniști, dar și pentru amatori. Mai mult, ar fi foarte interesant dacă s-ar juca un meci de fotbal oficial cu un astfel de balon pentru că am avea parte de niște statistici foarte interesante precum…cel mai puternic șut al meciului sau viteza maximă care a atins-o mingea, statistici precum cele care există deja în tenis.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu