luni, 16 noiembrie 2015

Cum poti folosi varza rosie in tratamentele naturiste

Varza roșie face parte din aceeași specie ca și cunoscuta varză albă, însă aceasta are un potențial vindecător mai mare. Astfel, varza roșie conține de câteva ori mai multe vitamine decât cea albă, în timp ce pigmenții ce îi conferă culoarea roșie-violacee sunt adevărați inamici ai infecțiilor.

În plus, varza roșie este considerată un superaliment datorită bogăției de vitamine și minerale: conține de 10 ori mai multă vitamina A decât varza albă (necesară pentru vedere și sistemul nervos), de opt ori mai multă vitamina C (imunitate), o cantitate dublă de fier, magneziu, fosfor, calciu, potasiu și sodiu.

Varza roșie este extrem de sensibilă la temperaturi ridicate, astfel că metoda recomandată de consum este, desigur, în stare crudă și cât mai proaspătă posibil, pentru a nu-și pierde bogăția de substanțe terapeutic active.

Iată, așadar, cum poți folosi varza în tratamentele naturiste!
Tratamente naturiste cu varză roșie - grăbește vindecarea răcelilor și întărește imunitatea

Fiind de câteva ori mai bogată în vitamina C decât portocalele, varza roșie este un adevărat medicament imunostimulent. Cu ajutorul său sunt prevenite răcelile, infecţiie bronşice, pulmonare şi urinare reci­divante, dar sunt tratate şi infecţiile deja instalate.

Se administrează proaspătă, sub formă de salată, câte 300-400 g pe zi, la bolnavii cu infecţii respiratorii, pentru a susţine şi a grăbi procesul vindecării.

În caz de febră se administrează sucul de varză roşie, câte 200 mililitri, băuţi de 2-3 ori pe zi. Conţinutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajută inima şi sistemul cardiovas­cular să reziste cu succes temperaturii ridicate, cata­lizează acţiunea sistemului imunitar, care este principalul ,,beneficiar" al acceselor de febră.
Tratamente naturiste cu varză roșie - valori ridicate ale colesterolului

Varza roşie, prin conţinutul său de vitamina C şi alţi antioxidanţi, împiedică oxidarea colesterolului pe artere şi formarea plăcilor de aterom. Se recomandă consumul de varză roşie sub formă de salată, câte 300 g zilnic, timp de cel puțin trei zile pe săptămână.
Tratamente naturiste cu varză roșie - constipație

În acest caz, cel mai eficient tratament este consumul de varză roșie murată, cel puțin 200 de grame pe zi. Fiind bogată în ,,bacterii prietenoase'' și fibre, varza roșie reglează flora intestinală și ajută la eliminarea rezidurilor din colon.
Tratamente naturiste cu varză roșie - depresie

Varza roșie conține cantități mari de potasiu care contribuie la eliminarea apei în exces din organism, scade tensiunea arterială și îmbunătățește funcțiile inimii, rinichilor și creierului.

Astfel, consumul regulat de varză roșie scade riscul accidentelor vasculare cerebrale, reduce simptomele depresiei și ușurează durerile.
Tratamente naturiste cu varză roșie - cancer gastric

Varza roșie conține sulforafani, antioxidanți și glutamină cu proprietăți antitumorale dovedite și regeneratoare a celulelor sănătoase de la nivelul stomacului și intestinului subțire.

Se face o cură cu câte 1 litru de suc de varză roșie pe zi, pentru stoparea cancerului la stomac sau a cancerului bucal.
Tratamente naturiste cu varză roșie - cancer uterin

Contra acestei afecţiuni, se recomandă o cură de 3-4 luni, timp în care se consumă suc foarte proaspăt de varză, din care se beau 600-800 ml pe zi.
Tratamente naturiste cu varză roșie - cancer de sân

Ca ad­juvant contra acestei afecţiuni, se recomandă consu­mul zilnic de salată proaspătă de varză, la măcar o masă. Suplimentar, se ţin cure de câte 4 săptămâni, în care se consumă câte un pahar (200 ml) de suc de var­ză, dimineaţa şi seara.
Tratamente naturiste cu varză roșie - răni care se vindecă greu

Se pun zilnic com­prese cu suc de varză roşie, care se ţin vreme de o oră, după care se lasă zona tratată să se usuce la aer încă o oră.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu