Egiptenii gateau usturoiul si spuneau ca da energie, iar grecii antici credeau ca vindeca infectii si
il foloseau si in tratarea leprei. De asemenea, romanii dadeau
usturoiul soldatilor pentru a le creste rezistenta. La jumatatea anilor
1800 s-a descoperit faptul ca usturoiul poate omori bacteriile. Usturoiul verde contine alicina, o substanta considerata antibiotic natural, care are rol antiviral, antiinflamator si antifungic.
Usturoiul este recomandat in cazul racelilor, dar si a bolilor
reumatice, afectiuni digestive, pneumopatii, gripa, bronsita cronica,
astm, tuse, febra, diabet sau tulburari ale ritmului cardiac. Un grup de
cercetatori de la Universitatea din Florida a descoperit ca usturoiul
verde poate creste numarul de limfocite T din sange, care joaca un rol
foarte important in cresterea imunitatii, potrivit adevarul.ro. De
asemenea, cercetatorii de la Universitatea din California au aratat ca
alicina, ingredientul care da mirosul puternic al usturoiului, lupta
impotriva infectiilor. De asemenea, aceeasi substanta ajuta si la
dilatarea vaselor de sange si imbunatateste circulatia.
Usturoiul verde este bogat in fier si este de mare ajutor atunci
cand sunt anemii si lipsa de fier in organism. De asemenea, usturoiul
verde are un continut de polisulfid, o substanta care aduce efecte
benefice asupra inimii si protejeaza organsimul de boli cardiovasculare.
Usturoiul verde contine si mangan, un mineral care mentine nivelul de
colesterol bun la nivel normal si il scade pe cel rau. In urma unor
studii s-a ajuns la concluzia ca cei care consuma des usturoi ar fi
protejati mai bine de cancer la stomac sau colon. De asemenea, exista
cercetari care arata ca usturoiul verde ajuta la imbunatatirea
sistemului digestiv precum si in tratarea constipatiei.
In ceea ce priveste contraindicatiile, usturoiul verde nu este
indicat celor care sufera de hipotensiune pentru ca ar putea scadea
valorile tensiunii arteriale. De asemenea, trebuie sa consume cu
moderatie usturoi verde si cei care au probleme gastrice, intrucat ar
putea provoca arsuri stomacale. Nici femeile care alapteaza nu trebuie
sa exagereze cu usturoiul intrucat substantele s-ar putea transmite in
lapte, iar sugarul ar putea suferi de probleme digestive.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu