joi, 14 mai 2015

Greseli frecvente legate de albirea dintilor acasa

Dintii drepti si albi au fost asociati dintotdeauna cu zambet perfect, iar pentru a avea o dantura perfecta, multi sunt dispusi sa apeleze la tratamente periculoase, care le promit rezultate miraculoase in timp record, fara a mentiona insa cat de mult afecteaza dintii pe termen lung.

In prezent, pentru a avea dinti albi nu mai este nevoie sa treci pragul unui cabinet stomatologic. Piata este plina de produse gata de folosit acasa, geluri speciale, paste de dinti si ape de gura cu efect de albire si chiar si periute de dinti special concepute pentru un zambet cat mai alb.


Riscurile albirii dintilor acasa
Medicii dentisti trag un semnal de alarma: chiar daca v-ati hotarat sa incercati albirea acasa, tot trebuie sa mergeti la un control. Pe langa faptul ca va poate recomanda cele mai sigure produse, dentistul va evalueaza sanatatea si structura dintilor.

In cazul in care acuzati deja o sensibilitate dentara, albirea poate agrava problema. Produsele de albire, indiferent ca se gasesc sub forma de praf, pasta sau gel, pot distruge smaltul dintilor, pot inflama gingiile si pot duce in timp la formarea cariilor.

Greseli frecvente legate de albirea dintilor acasa
1. Folosirea de mai multe ori pe zi a pastei de dinti cu efect de albire
Fereste-te de acest obicei daca ai dintii sensibili. Pastele de dinti care contin pudre abrazive pot contribui la deteriorarea smaltului. Daca alegi aceasta metoda simpla pentru eliminarea petelor mici de pe suprafata dintilor, limiteaza-te la o singura data pe zi in care te speli pe dinti cu un astfel de produs.

Pentru a pastra conditia impecabila a danturii, combina formulele abrazive cu cele care contin diferite vitamine si ingrediente naturale.

2. Aplicarea formulei de albire pe toata dantura
Este important sa ceri sfatul unui medic stomatolog inainte de a aplica solutia de albire pe toata dantura. Fatetele din ceramica sau coroanele din portelan isi pot pierde stralucirea si conditia perfecta in cazul in care intra in contact cu substante pentru albirea dintilor.

De asemenea, dintii cariati sau deteriorati nu protejeaza nervii de diferitele substante, iar tratamentul ar putea avea efecte secundare precum durerile serioase. Un expert te poate ajuta sa alegi o metoda eficienta pentru eliminarea decolorarii.

3. Folosesti o cantitate mai mare de produs
Din dorinta de a obtine rezultate cat mai repede, multi aleg sa foloseasca o cantitate mai mare de produs. Este bine de stiut insa ca atunci cand urmam un tratament de albire a dintilor, el va da primele rezultate abia dupa cateva saptamani. De asemenea, gradul de albire depinde si de culoarea naturala a dintilor.

4. Lasi solutia sa actioneze ma mult
De multe ori, cand iti vopsesti parul sau aplici o masca pentru tenul tau, astepti mai mult decat timpul indicat pe pachet? Evita sa faci o astfel de greseala grava cand vine vorba de albirea dintilor. Fiind vorba de substante chimice, este important sa nu-ti asumi prea multe riscuri. Respecta intotdeauna instructiunilor.

5. Albirea frecventa a dintilor
Pe langa achizitionarea unor produse de calitate superioara este la fel de important sa folosesti mai rar diferitele metode pentru albirea danturii. In urma unui tratament drastic, dintii isi pot pierde vitalitatea si capata o culoare mata sau chiar albastra.

6. Lipsa autorizatiei FDI pe produs
Pentru a nu fi printre persoanele care testeaza un produs nou (cu efecte secundare necunoscute), neautorizat pana acum de Federatia Dentara Internationala (FDI), cumpara formule pentru albirea dentara care au autorizatia acestei institutii. Exista numeroase companii pe internet care comercializeaza paste de dinti, ape de gura sau alte solutii care te ajuta sa ai un zambet stralucitor. Insa, nu te lasa pacalita de reclame si pozele inainte/dupa. Gandeste-te la consecinte si nu doar la pretul avantajos al acestor produse.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu