Unul din cele mai impresionante
lucruri din cariera mea este cum acest flagel numit cancer ucide
milioane de oameni de pe planetă și care este tratat cu foarte mare
indiferență. Mai puțin de companiile faramaceutice care profită de pe
urma acestui lucru.
Specialiștii afirmă că o treime din
cancere sunt cazuri evitabile. De aceea susțin Compania Avita
Internațional deoarce pune accent pe un stil de viață sănătos. În
România sunt aproximativ 480 de mii de bolnavi de cancer. Multe dintre
aceste cazuri ar putea fi evitate dacă s-ar fi alimentat corect.
Omul la început se hrănea sănătos pentru
că nu avea altceva. O dată cu evoluția însă omenirea a făcut câteva
greșeli care o să ne coste foarte scump acum.
Prima greșeală: Apariția zahărului alb:
În 1830 a apărut zahărul alb. Un dizaharid care făcea abatere de la
alimentația normală a omului. Omul mânca poliglucide. Mierea conține 3,4
la sută zaharoză adică mai puțin decât zahărul. Astfel că zahărul alb
are un impact metabolic imens asupra organismului.
A doua greșeală: Făina albă – Un francez
a descoperit făina albă folosind-o în locul făinii integrale.
Mineralele, fibrele sunt în procent foarte mic în făina albă. A treia
greșeală: Descoperirea îngrășămintelor chimice – plantele creșteau mai
repede, la fel și producția, dar este o gândire greșită deoarece ea
punea accent pe cantitate nu pe calitate.
În 40-50 de ani de folosire a
îngrășămintelor chimice imunitatea plantelor a scăzut vertiginos, iar
acestea nu mai erau în stare să se apere de atacurile insectelor. Asta a
dus la comiterea celei de-a patra greșeli: Folosirea insecticidelor.
A cincea greșeală – introducerea
aditivilor alimentari și a E-urilor în alimentație începând cu anii a€60
pentru ameliorarea calității organorectice adică să fie mai plăcute la
gust. Omul va plăti însă destul de scump satisfacerea gustului
alimentar.
A șasea greșeală – Organismele
modificate genetic. 1. Care sunt factori oncogeni? Care sunt cazurile de
cancer care ar putea fi evitate? Ce trebuie să evităm zilnic?
– Evitarea apei cu clor – Oamenii abuză de clor atât prin consumul direct de la robinet cât și prin duș, prin piele. În
România se pune o cantitate mai mare de clor în apă decât este normal acest lucru favorizează apariția cancerului de rect. Recomandarea ar fi consumul de apă curată, pură, de izvor de la adâncimea de 50 metri. Acolo este apa curată.
România se pune o cantitate mai mare de clor în apă decât este normal acest lucru favorizează apariția cancerului de rect. Recomandarea ar fi consumul de apă curată, pură, de izvor de la adâncimea de 50 metri. Acolo este apa curată.
– Evitați carnea sub formă de șuncă, salam, parizer- deoarece conțin nitrați.
Când ajung în corpul omului cum dau de
Ph acid se transformă în nitrosamine. Care provoacă cancer. Acesta este
mecanismul prin care nitriții și nitrați provoacă cancer la tubul
digestiv.
– Zahărul – factor oncogen. Mecanismul prin care acționează?
În SUA se consumă 55 de kg de zahăr pe
cap de locuitor pe an, în România în jur de 33 kg. Zahărul este un
aliment criminal. Stimulează în permanență secreția de insulină.
Slăbește flora intestinală benefică. Dacă îi dai zahăr floră se
dereglează total. Nu mai urmează calea metabolică a combustiei prin
oxigen ci calea anaerobă. Boală canceroasă avansează în corp cu lactoză
în jurul ei în spațiu anaerob. La fel zahărul modifică instinctul
alimentar.
– Aditivi alimentari – produsele care conțin E-uri
– Abuzul de carne și grăsimi – Carnea
lasă în urma ei un Ph puternic acid. Industria alimentară tratează
păsările și animalele cu hormoni de creștere. Cancerul este de fapt o
creștere anarhică a celulelor. Plus carnea din animale tratate cu
hormoni conține nitrați . Salamurile de exemplu conține 60 % carne (în
cel mai bun caz), 40% substanțe chimice.
– Obezitatea – factor oncogen
– Hrană sterilizată prin metoda rațiilor
– Poluarea electromagnetică – telefonul, transformatoarele
Rolul oncogen al aditivilor alimentari
1. Benzoatul de sodium – există doar în România și în câteva țări din
Est. S-a demonstrat că este cancerigen.
În țările europene a fost interzisă
folosirea acestei substanțe în alimente. A fost înlocuit cu sorbat de
potasiu care încă nu s-a dovedit a fi cencerigen.
- Aspartam – se găsește în gumă de mestecat și unele băuturi carbogazoase, sucuri. Este răspunzător de 99 de boli.
- Iodarea în exces a sării – România are singurul guvern care obligă
ce să mănânce poporul. În 2002 Ministerul Sănătății a constatat la mulți
români, tiroidă funcționează anormal adicasunt Hipotiroidieni. Guvernul
a încurajat astfel consumul de sare iodata. În România există atunci un
număr de 10.000 de hipotiroidieni. După 3 ani de experianta a fost
întreruptă deoarce au apărut cazuri de cancer tiroidian. Astfel cancerul
de
tiroidă s-a dublat, hipotiroidia s-a dublat, iar alergia la iod a crescut.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu