vineri, 28 noiembrie 2014

Leacuri miraculoase pentru sinuzita

Sinuzita duce intotdeauna la durere, disconfort si dificultati de respiratie. Pe langa medicamente, este bine sa stiti cateva remedii usoare care va ajuta mai repede sa va recuperati.


Turmericul contine un compus puternic numit curcumina. Acest condiment are o serie de beneficii pentru sanatate si poate atenua unele dintre simptomele asociate cu sinuzita. Acesta are capacitatea de a elimina cavitatile sinusurilor si de a elibera caile aeriene. Curcuma are proprietati anti-inflamatorii, deci adaugati-l la supe si alte feluri de mancare.


Salina

In afara de spray-urile nazale speciale, un remediu bun pentru congestia nazala si sinuzita este salina. Poate fi achizitionata de la orice farmacie. Se pot face spalaturi nasului de mai multe ori pe zi.


Comprese calde

Comprese calde pe frunte, nas si pometi sunt recomandate daca suferiti de sinuzita. Luati o carpa de panza sau un ciorap. Umpleti-l cu sare de mare si incalziti pentru cateva secunde in cuptorul cu microunde. Compresele ar trebui sa fie confortabile calde, nu fierbinti. Puneti-le pe frunte, apoi pe nas si pometii. Repetati aceasta procedura de mai multe ori. Imediat veti simti o usurare. Daca nu aveti sare de mare, luati un prosop mic cald si din nou se aplica o ca o compresa.


Inhalare si aromaterapie

Inhalarea de plante este o modalitate buna de a calma disconfortul comun provocat de sinuzita si pentru a calma respiratia. In decoctul de plante (musetel in special), se adauga cateva picaturi de ulei esential de menta, maghiran, eucalipt, rozmarin.


Remedii naturale pentru tuse si bronsita

Dupa ce ati terminat inhalarea, folositi uleiuri esentiale pentru aromoterapie si puneti-le intr-o lampa aromatica. Lampa parfumata va ajuta sa dormiti noaptea mai bine si usureaza respiratia.


Condimente iuti

Cand suferiti de sinuzita este foarte important sa luati mai multe lichide, cum ar fi supe calde. Asigurati-va ca la supa dvs preferata adaugati piper cayenne sau cativa catei de usturoi. Aceste condimente actioneaza ca un antibiotic natural care va imbunatati rapid respiratia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu