galbenusul de ou contine doi aminoacizi importanti,
triptofanul si tirozina, si ca doua galbenusuri crude contin de aproape
doua ori mai multi antioxidanti decat un mar. Insa, prajirea sau
fierberea oului reduce nivelul de antioxidanti la jumatate.
,,Uzina de energie nutritionala”
Ouale din zilele noastre contin cu 70% mai multa vitamina D si de
doua ori mai mult seleniu ca in urma cu 30 de ani. In multe populatii,
aceste substante sunt prezente la un nivel scazut in organism, iar acest
lucru este asociat cu un risc crescut de cancer, maladii
cardiovasculare si infertilitate.
In plus, galbenusul de ou furnizeaza 13 substante nutritive esentiale, printre care se numara vitaminele A, D, E, K, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc.
Ajuta la scaderea in greutate
Totodata, ouale contin cu 20% mai putine grasimi, cu 13% mai putine
calorii si cu 10% mai putin colesterol ca in urma cu 30 de ani.
Studiile arata ca persoanele care mananca oua la micul dejun consuma mai
putine calorii in restul zilei, deoarece proteinele din ou ofera o
senzatie de satietate pentru mai mult timp.
Care este cantitatea maxima admisa de oua care se poate consuma?
Specialistii britanici sustin ca, in prezent, oamenii pot consuma cate oua doresc, atat timp cat au o dieta sanatoasa si echilibrata. Nu exista o limita superioara decat pentru persoanele in a caror familie s-au inregistrat cazuri frecvente de niveluri crescute de colesterol in sange.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu