Consumul de hrană şi de băuturi reci din frigider, infecţiile
virale, fumatul activ şi pasiv, dar şi suprasolicitarea vocii sunt
factori frecvenţi care contribuie la pierderea vocii. În astfel de
situaţii, leacurile naturiste ne ajută să ne recăpătăm vocea. Şodoul,
rachiul din conuri de pin, siropul de brad, maceratul de nalbă,
infuzia de tei cu propolis şi uleiurile esenţiale din plante sunt
balsamuri excelente pentru vindecarea laringitei.
Şodoul, un leac eficient şi hrănitorDe câte ori consumăm hrană rece, dar şi în timpul virozelor, când laringita recidivează, este bine să apelăm la ajutorul unui leac de familie, plăcut la gust, eficient şi foarte hrănitor: şodoul de ou.
Preparatul dă rezultate în timp record şi, de aceea, trebuie folosit cu încredere.
Cum se prepară, cum se administrează
Ingrediente: 3 gălbenuşuri de ouă foarte proaspete, 6 linguri de miere şi o cană de lapte fierbinte.
Preparare: Frecăm cele trei gălbenuşuri de ouă cu miere, iar când amestecul s-a transformat într-o spumă, adăugăm laptele fierbinte şi amestecăm foarte bine, până când compoziţia se omogenizează.
Leacul se bea imediat, cu înghiţituri mici. După patru-cinci ore , vocea începe să-şi revină la normal.
Cu sirop de brad vocea se reface repede
Pentru persoanele care au probleme deseori la nivelul laringelui, băuturile reci sau mâncarea de la frigider neîncălzită sunt duşmani necruţători. De câte ori repetăm greşeala, la scurt timp se instalează răguşeala şi durerile de gât însoţite, deseori, de febră. Pentru astfel de recidive, siropul de brad este remediul potrivit. Acesta se poate prepara în casă din muguri şi conuri de brad.
Cum se prepară, cum se administrează
Pentru a-i păstra valorile terapeutice, putem prepara un sirop de brad fără să-l fierbem: Într-o oală de lut aşezăm straturi succesive de conuri de brad, de miere şi de muguri de brad, până când se umple oala. Stratul de la suprafaţă trebuie să fie din conuri de brad. Acoperim vasul cu un capac sau cu un tifon, peste care aşezăm o cârpă groasă. Depăzităm într-un loc răcoros, la întuneric. Dacă avem posibilitatea, îngropăm vasul în pământ afânat. După 14 zile, strecurăm siropul şi consumăm câte patru-cinci linguri pe zi.
Infuzia cu flori de tei şi propolis "dezgheaţă" gâtul
La primul semn că laringita ne creează din nou probleme, preparăm o infuzie dintr-o cană cu apă şi două linguri de flori de tei sau de potbal. După 20 de minute de infuzare, în ceai adăugăm 2o de picături de tinctură de propolis şi două linguri de miere polifloră sau de tei. Acest "balsam" îl bem cald, cu înghiţituri mici. Repetăm tratamentul de patru ori pe zi timp de o săptămână, iar rezultatul va fi cel aşteptat: scăpăm de răguşeală. .
Rachiul din conuri de pin, un alt remediu rapid
Cum se prepară, cum se administrează
Foarte eficient pentru laringită este şi rachiul preparat din conuri proaspete de pin : Umplem o sticlă cu conuri şi deasupra acestora
turnăm rachiu de casă şi 1300 g miere la o sticlă de un kg umplută cu conuri. După aceea, astupăm sticla cu un dop de plută, iar după patru săptămâni strecurăm lichidul. Când laringita recidivează, se administrează câte o lingură de sirop, de trei-patru ori pe zi. Efectul leacului este benefic, chiar după două zile de tratament.
Maceratul de nalbă, un leac foarte străvechi
In orice afecţiune a laringelui, maceratul de nalbă are efecte extraordinare! Deseori, după o zi de tratament boala se îndepărtează de bolnav, spune un vechi proverb.
Preparare: Curăţăm două rădăcini de nalbă mare şi le tăiem bucăţele. Punem planta într-un vas şi deasupra turnăm o cană cu apă rece, lăsând ingredientele să se macereze timp de trei ore. Apoi, adaugăm o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu . Această cantitate se bea pe parcursul unei zile. Dacă este cazul, se continuă tratamentul încă două zile.
Uleiurile esenţiale-leacuri dovedite
Uleiurile esenţiale preparate din eucalipt, cimbru şi din mentă, adăugate în infuzii preparate din muguri de plop sau din scoarţă de salcie, au efecte după trei-patru zile de tratament.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu