marți, 10 septembrie 2013

Sfecla rosie si telina vindeca multe boli

Acum, când pieţele sunt încărcate de roadele toamnei, din cămara cu provizii de iarnă nu trebuie să lipsească legumele rădăcinoase.
Nutriţioniştii consideră, pe bună dreptate, că sfecla roşie şi ţelina sunt alimente-medicament, iar noi putem să le transformăm din ingrediente culinare în remedii pentru afecţiuni de fiecare zi.
Sfecla roşie tratează anemia
Nutriţioniştii europeni apreciază că sfecla roşie este un remediu naturist eficient pentru creşterea rezistenţei organismului şi pentru tratarea convalescenţilor după boli grave.
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competeţe în fitoterapie şi nutriţie recomandă consumul sucului de sfeclă roşie ca pe un remediu excepţional într-o gamă foarte largă de afecţiuni, de la viroze, boli de plămâni, până la deficienţe hepatice.
Cura cu sfeclă tratează anemia şi bolile de sânge. Şi pentru bolnavii de leucemie cura cu suc de sfeclă este un remediu excepţional.
De asemenea, hipertensivii trebuie să consume sfeclă roşie (sub formă de suc sau de salate), care menţin tensiunea arterială la cote normale. În sezonul virozelor, mizaţi pe sucul de sfeclă roşie, pentru că această legumă ajută organismul să se apere de bolile produse de virusuri.
Timp de o lună, în fiecare toamnă, consumaţi câte 150-200 ml de suc de sfeclă pe zi (simplu sau în amestec cu un suc mai gustos de fructe) şi afecţiunile care vă chinuie de obicei se îndepărtează de voi.
Ţelina învinge stresul
Ţelina acţionează în organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic, carminativ şi expectorant. De aceea, nutriţioniştii o recomandă ca remediu în litiază renală, în edeme, bronşite cronice, astm, demineralizare, febră, reumatism, nervozitate, ulceraţii ale pielii şi în degerături. Studiile recente scot în evidenţă efectul antistres al ţelinei şi acţiunea ei relaxantă asupra sistemului nervos.
Mai mult, datorită unei substanţe asemănătoare insulinei, ţelina este bună şi pentru diabetici.
Nutriţioniştii europeni consideră ţelina ca pe un aliment afrodisiac, în timp ce în Orient, seminţele acestei legume sunt eficiente în tratamente de revigorare sexuală.
Pentru persoanele care se confruntă cu oboseala cronică, iată o reţetă care combate epuizarea după efort fizic şi psihic prelungit. Pentru prepararea leacului aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 linguriţe de seminţe de ţelină, câte o linguriţă de frunze de mentă şi de genţiană, câte două linguriţe de rozmarin şi de cimbru. Puneţi o lingură din acest amestec în 300 ml de apă. Lăsaţi preparatul să fiarbă la foc iute până când începe să clocotească. Perioada de infuzare este de 10 minute. Beţi trei ceşti pe zi, timp de o lună. Efectele terapiei sunt extraordinare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu