duminică, 29 septembrie 2013

Ceapa contine o cantitate mare de saruri minerale si vitamine

Ceapa nu este numai condiment valoros, dar, de asemenea timp de secole a fost folosita ca medicament, deoarece are proprietati unice.Nutritionistii cred ca intr-un an ar trebui sa se manance nu mai putin de 10 kg de ceapa. Ceapa este valoroasa deoarece acesta contine o cantitate mare de saruri minerale, vitamine, uleiuri esentiale care poseda proprietati bactericide. De asemenea, contine vitamina C (frunze – 35 mg), vitamina B1 – 60 mg, B2, B6, E, RR1, potasiu, fosfor, calciu, fier si acid citric. Uleiurile esentiale îi confera un gust picant si mirosul specific.

Ceapa si astazi este utilizata pe scara larga în medicina.Nici o planta nu este utilizata la fel de mult în medicina populara ca ceapa. Acesta are proprietati diuretice si este un agent de vindecare superb. In acest scop,sunt luate de 3 ori pe zi cate 1 lingura de suc de ceapa. Cu sucul de ceapa proaspat se tratateaza si inflamatiile în cavitatea bucala.
Ceapa ajuta la rani purulente, gripa si bronsita.De 3 ori pe zi timp de 10-15 minute se pune în nas tampoane, inmuiate in suc de ceapa.

Piureul de ceapa e amestecat cu miere si prajit in unt,asa ajuta impotriva tusei. Si în combinatie cu un pahar de lapte cald, se amelioreaza durerea de stomac si tulburarile nervoase.

Sucul de ceapa este eficient si în pierderea parului.

In produsele alimentare ceapa proaspata, prajita, fiarta precum si ca un condiment pentru mancaruri din carne, peste si legume este foarte folosita. Foarte atenti cu ea trebuie sa fie oamenii cu probleme a mucoasei stomacului sau intestinelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu