vineri, 27 septembrie 2013

Ce trebuie stiut daca porti lentile de contact

Orice persoana care a ales sa renunte la ochelarii de vedere in favoarea lentilelor de contact cunoaste regulile minime de igiena pe care trebuie sa le urmeze, cum ar fi spalatul pe maini. Dar tii oare cont de toate regulile oftalmologului?

Cele mai intalnite greseli pe care le fac posesorii de lentile de contact.

Lasi apa sa intre in contact cu lentilele 

Apa nu este sarata ca lacrima si chiar si apa de baut nu este sterila si contine microorganisme. „Daca lentila se umfla, se schimba felul in care se muleaza pe globul ocular si, adesea, vei simti ca lentila este mai stramta”. Mai mult, lentilele de contact trebuie pastrate mereu in solutie salina si nu in apa. In vara anului 2012, o tanara din Marea Britanie si-a pierdut vederea la un ochi dupa ce a purtat lentile de contact in piscina.

Reciclezi solutia salina

Acest obicei va duce, invariabil, la o infectie oculara. Toate bacteriile care se afla in zona ochilor si pe lentilele de contact sunt eliminate de solutia salina, asa ca daca tinzi sa folosesti aceeasi solutie de mai multe ori, lentilele se vor afla intr-un mediu lichid plin de bacterii. Daca corneea prezinta zgarieturi microscopice, ea poate fi infectata de bacterii.

Folosesti lentile luate de la medic de acum cinci ani

Acest lucru nu este indicat din mai multe motive. In primul rand, este posibil sa iti f schimbat dioptriile de atunci. In al doilea rand, solutia in care sunt stocate lentilele are o data de expirare. „Lentilele, atunci cand solutia expira, pot cauza infectii si pot deveni foarte inconfortabile pentru ca nivelul pH-ului se modifica”, a afirmat Thau pentru „Huffington Post”. 

Iti pui lentilele de contact dupa ce te machiezi 

Ordinea coecta in acest caz ar fi aplicarea lentilelor si, dupa aceea, a machiajului. Folosesti un machiaj rezistent la apa Thau avertizeaza ca produsele cosmetice rezistente la apa pot intra in contact cu lentilele si, pentru ca este nevoie de un demachiant pe baza de ulei pentru a le indeparta, acesta poate pata lentilele. 

Dormi cu lentilele de contact 

Daca dormi cu lentilele de contact la ochi esti mai privat de oxigen decat daca ai dormi fara ele. Cand esti treaz, corneea primeste oxigen din aer si lacrimi, dar pe timpul noptii corneea beneficiaza de mai putina lubricare din simplul fapta ca ochii nu mai clipesc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu