sâmbătă, 28 septembrie 2013

Alimente care te ajuta sa dormi

Cine nu doarme bine noaptea este obosit ziua, iar unele alimente, prin continutul lor in vitamine si minerale, pot contribui la imbunatatirea situatiei.
Nu sunt solutii miraculoase, insa aceste alimente, ale caror virtuti au fost scoase in evidenta de o serie de cercetari, ar trebui sa fie incercate de cei care nu dorm bine, informeaza passionsante.be.

Insomnia poate fi legata de o carenta in magneziu, element care se gaseste din plin in fasole, ciocolata, nuci, migdale, spanac (si in general in legumele cu frunze verde inchis), linte sau anghinare.

In trezirea prea devreme poate fi implicata lipsa de potasiu. Surse de potasiu sunt fasolea, lintea, morunul, scoicile comestibile, frunzele de sfecla (fierte), cartofii (fierti), bulionul, bananele si spanacul (fiert).

De oboseala din timpul zilei poate fi vinovat un deficit de vitamina D. Cel mai bun leac este expunerea la lumina naturala. In privinta surselor alimentare, cele mai indicate sunt pestele gras (somonul, heringii, tonul), ficatul de vita, galbenusul de ou si laptele de vaca

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu