miercuri, 2 iulie 2014

Vinetele intaresc vasele de sange

Vinetele contin fier, calciu si alte minerale, nutrienti esentiali sanatatii corpului nostru. Fie ca le consumi pe gratar, coapte, prajite sau in tocanita, vinetele sunt la fel de delicioase si au acelasi efect pozitiv asupra sanatatii tale.

De asemenea, vinetele contin anumiti fitonutrienti esentiali care imbunatatesc circulatia sangelui si hranesc creierul. Dar tine minte, acesti nutrienti exista in cantitati mai mari in coaja vinetei, asa ca nu o aruncati.

Continutul crescut de fibre din vinete protejeaza tractul digestiv, impiedicand astfel aparitia cancerului de colon. 

Vinetele sunt recomandate si in dieta deoarece sunt sarace in calorii. O singura vanata contine 35 de calorii. Nu contin grasimi dar au, in schimb, un continut mare de fibre care te ajuta sa te saturi repede fara sa mananci mult.

Timp de cateva secole, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Cercetarile recente i-au validat acest rol, datorita cantitatii mari de fibre si a nivelului scazut de carbohidrati solubili din vinete.

Vinetele au, de asemenea, grija si de inima noastra. Cercetarile arata ca pot reduce nivelul de colesterol “rau”, dar trebuie gatite in asa fel intat sa beneficiezi de toate calitatile lor. Vinetele prajite lasa foarte multa grasime si sunt greoaie pentru stomac. In schimb, coapte la 400 de grade, acestea au un gust mult mai bun si nici nu ingreuneaza digestia. De asemenea, vinetele sunt bogate in bioflavonoide, antioxidanti puternici care au rolul de a regla tensiunea arteriala si previn depunerile de colesterol pe peretii vaselor de sange.

Un consum regulat de vinete ne scapa de cheagurile de sange, datorita vitaminei K si bioflavonoidelor, care intaresc vasele de sange. Astfel este redus semnificativ riscul de infarct si accidente vasculare cerebrale.

Atentie insa! Din cauza continutului ridicat de alcoloizi, substante care pot avea potential alergen sau chiar pot duce la intoxicatii, consumul de vinete este contraindicat persoanelor care sufera de guta, artrita, osteoporoza si alte boli inflamatorii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu