marți, 11 martie 2014

Ce trebuie sa faci pentru un somn bun

IATA CE TREBUIE SA FACI PENTRU UN SOMN BUN:

1. Ia masa de seara cu cel putin trei ore inainte de a te baga in pat, iar la cina evita consumul de ciocolata, cafea, cola, alcool, condimente – pentru ca toate acestea sunt excitante ale sistemului nervos.

2. Investeste intr-o saltea de calitate (nu foarte moale) si intr-o perna a carei forma sa-ti sutina corect zona cervicala. Exista diferite tipuri de perna, cu indicatie in functie de pozitia de somn: perne pentru dormit pe burta, pe spate sau mai mult pe o parte.

3. Culca-te si trezeste-te la ore fixe, chiar si in zilele libere. Disciplina este foarte importanta pentru un somn bun.

4. Daca somnul nu vine, nu sta in pat. Este cea mai sigura cale pentru o noapte alba

5. Bea un pahar cu lapte cald sau ceai de tei neindulcit si citeste putin sau asculta muzica lenta. Nu te uita la televizor pentru ca nu ajuta, dimpotriva! Electrocasnicele n-au ce cauta in dormitor, intrucat, chiar aflate in stand by, genereaza campuri electromagnetice ce afecteaza calitatea somnului.

6. Mentine o temperatura confortabila in dormitor! Somnul bun cere o camera mai racoroasa, bine aerisita. Este indicat ca temperatura sa nu depaseasca 21 de grade Celsius.

Ti-ar mai putea fi de folos pentru un somn bun, o baie calduta, aromaterapia cu lavanda (neaparat naturala), o plimbare scurta cu vreo doua ore inainte de culcare si o companie placuta alaturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu