luni, 10 februarie 2014

Cat de sanatos este ananasul

Prin proprietăţile şi substanţele conţinute, ananasul poate combate cu succes o serie de afecţiuni grave  
Pe lângă mineralele şi vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul este văzut de specialişti şi ca o bogată sursă de micronutrienţi, fiind sărac în calorii şi cu proprietăţi de luptă împotriva unor afecţiuni precum inflamaţii sau indigestie, până osteoporoză. Astfel, ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelaina se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă. De asemenea, ananasul este un bun diuretic şi previne depunerea grăsimilor în organism.
Conţine compuşi anticancerigeni
O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A - furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 20% din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului, vindecând totodată celulele deteriorate. Nu în ultimul rând, ananasul este bogat în mangan, element care întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Cunoscutul fruct tropical este totodată bogat în cupru, previnind formarea cheagurilor de sânge şi bolile asociate sistemului osos. Cuprul, după cum se ştie, stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa acestui element cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite. O ceaşcă de ananas tăiat cubuleţe asigură aproximativ 150 mg de cupru, peste o cincime din doza zilnică recomandată de specialişti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu