duminică, 26 ianuarie 2014

Varza murata lupta impotriva cancerului

Varza murată este unul dintre alimentele folosite pentru a da un plus de savoare mâncărurilor, însă acest produs culinar nu este doar gustos, ci prezintă numeroase beneficii pentru sănătate.
- Varza murată este o bună sursă de vitamina C
De-a lungul istoriei, varza murată a fost considerat un aliment necesar în călătoriile de lungă durată, deoarece ajuta echipajul să nu se îmbolnăvească de scorbut - o boală teribilă cauzată de o deficienţă de vitamina C. S-a constatat că o porţie de varză murată în fiecare zi asigură necesarul de vitamina C de care o persoană are nevoie.
- Varza murată are proprietăţi de luptă împotriva cancerului
Se ştie că broccoli, varza şi conopida sunt alimente excelente care ajută la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a arătat că varza murată are chiar mai multe proprietăţi în lupta împotriva cancerului. S-a constatat că prin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianaţii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism. De asemenea, s-a constatat că glucozinolaţii din varza murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale şi flavonoidele protejează pereţii arterelor de daunele oxidative.
- Varza murată este un tratament tradiţional pentru ulcer
S-a dovedit că varza este o sursă excelentă de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varză crudă s-a dovedit că reprezintă un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murată reprezintă o altă sursă de vitamina U.
- Varza murată este un aliment probiotic
Procesul de acid lactic, care păstrează varza murată, este îmbogăţit cu puteri probiotice. Astfel, varza murată este un aliment plin cu probiotice sănătoase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu