marți, 22 octombrie 2013

Reducere TVA la carne in 2014

Reducerea TVA in industria carnii va avea loc in 2014, a stabilit Guvernul. Astfel, TVA-ul la carne va scadea cu pana la 9%, cu scopul de a reduce evaziunea fiscala, concurenta neloiala si importurile de produse ieftine.

Asociatia Romana a Carnii (ARC) considera de bun augur aceasta masura, in conditiile in care peste 90% dintre procesatorii de carne au mers in pierdere, anul trecut, din cauza materiilor prime foarte scumpe si a consumului redus de carne cauzat de criza economica.

“O gura de oxigen pentru procesatorul roman care in 2012 a avut pierderi considerabile. Peste 90% dintre ei au mers in pierdere din cauza materiilor prime foarte scumpe si a consumului redus cauzat de criza economica. Nu va mai exista tentatia de evaziune. E o redresare a procesatorilor existenti, va insemna cresterea locurilor de munca si profituri pentru cei care au mers in pierdere”, a spus Ovidiu Dusleag, presedinte ARC.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu