vineri, 6 septembrie 2013

Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP si Office 2003

Compania Microsoft le sugereaza utilizatorilor sa treaca la Windows 8 si Office 365, softuri care se potrivesc mai bine cu lumea in miscare a anului 2013
Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP si Office 2003, incepand din data de 8 aprilie 2014. Asta inseamna ca utilizatorii care folosesc aceste softuri nu vor mai primi update-uri de securitate, fapt care ii va face vulnerabili la atacurile informatice de orice fel. De asemenea, ei nu vor putea apela la specialistii Microsoft in cazul in care intampina o problema tehnica si risca sa aiba probleme privind confidentialitatea datelor.
"Intrucat dupa data de 8 aprilie 2014, Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP si Office 2003, utilizatorii privati si companiile care vor ramane pe aceste tehnologii se expun unor riscuri majore de securitate, confidentialitate a informatiilor personale si a datelor sensibile de companie, clienti, parteneri. In plus, sunt vulnerabili la atacurile informatice si noi forme de virusi", spune Ionut Gaota, Windows & Mobility Business Group Lead, Microsoft Romania.
Microsoft le recomanda atat utilizatorilor casnici, cat si firmelor sa treaca la Windows 8 si Office 2013, solutii moderne care se potrivesc mai bine persoanelor in miscare si care isi acceseaza datele de pe mai multe dispozitive: laptop, tableta, smartphone.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu