vineri, 6 septembrie 2013

Cei mai celebri bucatari din lume

Ori de câte ori ne uităm la emisiunile de travel&food la televizor, ne întrebăm: „Cine sunt oamenii din spatele acestor poveşti?” Ei bine, nu ştim despre toţi încă, dar cu siguranţă ştim câte ceva despre cinci dintre bucătarii cu renume mondial, care ne-au oferit restaurante cu stele Michelin, de care să ne bucurăm.

Aceştia sunt celebri prin propriile lor forţe, doamnelor. Cu emisiuni TV, o serie de cărţi de bucate, produse de vânzare şi apariţii în emisiuni ca invitaţi, popularitatea lor creşte pe zi ce trece.
1. Gordon Ramsay
Gordon Ramsay
Instruit în cadrul celebrului Marco Pierre White, locul lui Ramsay în lume ca bucătar de top este imbatabil. Cu restaurante cu stele Michelin pe tot globul, Ramsay se mândreşte să servească carne exotică şi proaspătă, gătită la perfecţiune. Probabil l-ai văzut pe Ramsay folosind cuvântul F şi strigând la echipa lui de bucătari, nu-i aşa? Ăsta e genul de energie care face echipa lui să funcţioneze strună.
2. Mario Batali
Mario Batali
Îţi vine să crezi că acest bucătar faimos are o „uniformă” din saboţi de culoare portocalie şi pantaloni scurţi în propriul lui restaurant? Multi-pasionatul Batali a fost catapultat la statutul de bucătar-şef celebru după ce restaurantul său, Babbo, s-a dovedit a fi un succes masiv. Un alumni al preparatului Gordon Bleu, Batali a conceput un stil de gătit meticulos, prin combinarea unor arome din opt zone ale Italiei. Ştii ce iubeşte lumea la el? Reţetele lui sunt un amestec de arome tradiţionale italiene, cu ingrediente care sunt disponibile pe plan local. Fără prea mare tam-tam.
3. Ferran Adria
Ferran Adria
Cum am putea să nu avem acest bucătar catalan celebru pe lista noastră? Trebuie să fi auzit de celebrul restaurant El Bulli din Spania, corect? Ele ste steaua din spatele acestuia, doamnelor. De la gătit pentru armata spaniolă până la înfiinţarea unui restaurant care are una din cele mai lungi cozi de aşteptare din lume, acest bărbat a parcurs drum lung. Dacă vrei să te mândreşti cu cunoştinţele tale despre bucătarii celebri ai lumii, atunci vorbeşte despre „gastronomia moleculară” şi despre Ferran Adria pentru a face impresie!
4. Emeril Lagasse
Emeril Lagasse
Nu crezi că un imperiu în valoare de 70 de milioane de dolari şi lungi emisiuni TV în reţelele de cablu sunt motive suficiente pentru a-l numi pe Emeril Lagasse un bucătar celebru în toată lumea? Noi nu ştim dacă vă permiteţi să vizitaţi un restaurant Lagasse sau nu, dar încearcă să economiseşti pentru ca, măcar o dată în viaţă, să încerci felurile semnate de el, New Orleans Creole şi soiurile Cajun. Crede-ne, nu vei regreta.
5. Jean-Georges Vongerichten
Jean-Georges Vongerichten
Ne place acest bucătar, pentru că nu a sărit în goana după construirea unui brand sau realizarea de emisiuni TV, cum au făcut colegii lui. Plănuieşti să vizitezi New York, Shanghai, Londra, Las Vegas sau Paris oricând, în curând? Atunci rezervă-ţi o masă şi la unul din restaurantele lui în oricare din aceste oraşe. Ne place faptul că a cochetat cu o varietate de bucătării. Încearcă aromele explozive Thai de la Vong sau bucătăria tradiţional franceză de la restaurantul cu stea Michelin, Jean Georges din NYC.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu