vineri, 20 septembrie 2013

Ceaiuri care fac pielea mai stralucitoare

Ceaiul verde si ceaiul alb au efecte benefice atat asupra sanatatii, protejandu-ne de cancer, cat si asupra frumusetii pielii.

Iata cum te ajuta aceste ceaiuri sa ai mereu o piele tanara!

Ceai verde pentru sanatatea pielii

In afara virtutilor curative, ceaiul verde este deosebit de benefic pentru frumusetea pielii.

El contine antioxidanti puternici, ce protejeaza pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi. In plus, ceaiul verde stimuleaza regenerarea celulara. Insa actiunea antioxidantilor naturali nu se opreste aici, caci tot ei te protejeaza si de relaxarea cutanata, impiedicand degradarea colagenului.

Ceaiul verde contribuie la hidratarea pielii si limiteaza daunele provocate de razele UV.

Produsele de infrumusetare pe baza de ceai verde sunt utilizate in special pentru tratarea acneei. Ceaiul verde are importante virtuti antiinflamatorii.

Ceai alb - o planta rara, dar eficace

Si ceaiul alb este benefic pentru piele. Veritabil concentrat de polifenoli, ceaiul alb isi datoreaza eficacitatea acestui antioxidant, considerat printre cei mai buni. Polifenolii protejeaza pielea, impiedicand atacul radicalilor liberi.

Polifenolii asigura intretinerea colagenului si elastinei. Astfel, ceaiul alb prelungeste tineretea pielii si ajuta cicatrizarea in cazul unei infectii sau a unei rani. Pielea ramane ferma si mai supla.

Principalul inconvenient al ceaiului alb este raritatea si deci pretul sau ridicat. El este mai scump decat alte plante cu proprietati similare.

Ceaiul alb nu infloreste decat o perioada scurta de timp si sunt necesare aproximativ 80 000 flori pentru a obtine doar 500 g ceai. De aceea, ceaiul alb este considerat o adevarata comoara de frumusete!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu