miercuri, 18 septembrie 2013

Cea mai mare felina

Se numeste Hercules si este un ligru - asa au numit oamenii de stiinta animalul hibrid nascut din imperecherea unei femele tigru cu un mascul leu. Traieste la o gradina zoologica din Myrtle Beach, Carolina de Sud, iar pentru cele 419 kg la 1,22 m inaltime a primit un loc in Cartea Recordurilor: cea mai mare felina in viata din lume.

Hercules s-a nascut in anul 2002, dintr-o femela tigru purtatoare a patru ligri. Are trei frati numiti Sinbad, Vulcain si Zeus, iar numele a fost inspirat de talia impresionanta inca de la nastere.

Traieste in "Myrtle Beach Safari", un parc zoologic din California, si venirea sa pe lume este rezultatul unui proiect al organizatiei T.I.G.E.R.S, ce militeaza pentru salvarea speciilor rare, conform Le matin.

Hercules devoreaza aproximativ 9 kilograme de carne pe zi pentru a-si intretine linia de campion. Nu este obez, asemenea altor ligri, cantarind 419 kg la 1,22 m inaltime si 3 m lungime. Trezind teama la prima vedere prin infatisarea sa, acesta este insa extrem de prietenos, avand reputatia unuia dintre cele mai sociabile animale din parcul zoologic.

Cum imperecherea tigrilor cu leii este foarte improbabila in natura, ligrul este unul dintre animalele hibride nascute in captivitate din curiozitatea oamenilor sau in cadrul unor proiecte de cercetare. Animalul arata ca un leu cu pete difuze si, datorita taliei sale maiestuoase, este considerat a fi cea mai mare specie de feline.

Un ligru poate atinge greutatea insumata a ambilor parinti. Tigonul, cealalta varianta de hibrid (imperechere intre un mascul tigru si o femela leu) este de obicei mai mic decat fiecare dintre parintii sai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu