joi, 19 septembrie 2013

Ce contine oul de prepelita?

Consumul de oua este benefic pentru sanatate, iar consumul constant de oua de prepelita este echivalentul consumului unui super-aliment si asta pentru ca oul de prepelita contine toti nutrientii importanti de care organismul are nevoie.

Ce contine oul de prepelita?Oul de prepelita contine de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B12 decat oul de gaina. In plus aceste oua contin proteine de calitate superioara, doze importante de vitamina A, B, D, E, dar si zinc, potasiu, sulf si calciu.

Un ou de prepelita are doar 14 calorii, iar trei oua de prepelita reprezinta echivalentul unui ou de gaina.

Unul din marele avantaje pe care le au ouale de prepelita este ca acestea nu provoaca alergii, mai mult decat atat le vindeca. Este dovedit ca amelioreaza simptomele rinitei alergice si a sinuzitelor, dar previne si afectiunile alergice ale ochiului si urticaria. Consumate constant sunt excelente pentru revitalizarea organismului, previn si combat anemia, calmeaza crizele de gastrita, previn afectiunile biliare si hepatice.

Ouale de prepelita stimuleaza metabolismul, fiind de folos in curele de slabire si in prevenirea si tratarea obezitatii. La beneficiile pe care le aduc micile oua de prepelita se adauga si capacitatea de scadere a colesterolul, iar prin aceasta asigura o protectie a intregului sistem circulator si a inimii.

Se considera ca trateaza eficient astmul si diabetul - prin capacitatea de stimulare a metabolismului de stimulare a functiei pancreatice.

Mai trebuie spus ca cei care mananca oua de prepelita isi ingrijesc din interior pielea si parul, tocmai prin aportul special de minerale pe care acestea le aduc in organism.

Cate oua de prepelita poti mancaO parte din beneficii se pierd prin fierberea lor. Ideal este consumul de oua de prepelita crude. Spre deosebire de ouale obisnuite, nu exista riscul infectiei cu Salmonella pentru ca aceste oua contin lizozima, o substanta care ucide bacteriile.

Pentru beneficiile si pentru gustul lor poti manca 3-4 oua de prepelita in fiecare zi, sau la cateva zile o data pana la 10-12 oua de prepelita fierte sau omleta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu