luni, 16 septembrie 2013

Cauze frecvente ale alergiilor

Sezonul alergiilor se datoreaza florilor de primavara. Aproape fiecare persoana sufera de o intoleranta neplacuta în orice moment al anului, alergiile pot fi cauzate de diversi factori.

O alergie este o tulburare de hipersensibilitate a sistemului imunitar la substante în mod normal inofensive de mediu cunoscut sub numele de alergeni, aceste reactii sunt achizitionate, previzibile si scurte.

Potrivit statisticilor medicale si a observatiilor din ultimii ani, oamenii cu standarde de viata mai ridicate si o profilaxie mai activ imunitar, sufera adesea de boli alergice.Oamenii de stiinta cred ca urbanizarea si aparitia de noi materiale în gospodarie creste riscul de alergii, alergeni noi.

Exista totusi un grup de oameni care nu cunosc cauza de disconfort. Daca nu sunteti sigur de locul unde cauzeaza o alergie aveti mai multe optiuni pentru a afla.

Cel mai popular este un test de piele sau un test de sange care arata unele dintre instigatorii posibile ale atacurilor. Apoi, trage un tabel care sa excluda orice provocare suspectata. Testele sunt de mai multe tipuri:

Teste cutanate – sunt facute de mana prin punctie. Acest mod deliberat incita alte alergii de substanta speciala, care, dupa penetrare a început activitatea pentru a detecta agentii.

Apoi urmati reactie a pielii si este determinata de ceea ce sunteti alergic. Un studiu similar se face 2-3 saptamani dupa simptomecare sunt deja prezente si alergia la acest moment a trecut. De asemenea, este bine sa stiti ca nu ar trebui sa se ia antihistaminice cel putin o saptamana inainte de studiu. Antihistaminicele suprima reactiile alergice si sa încercecati sa le eliminati.

– Analiza de sange – daca aveti orice alergie, organismul începe sa produca imunoglobuline. La persoanele sanatoase numarul este foarte mic aproximativ 100 ml de sange.

Testele de sange este unul dintre cele mai simple moduri de a identifica problema. Acest tip de analiza este dat în cazurile în care testul de piele nu se poate face. De exemplu, la copiii mici, cu dermatita sau piele sensibila .

Mai mult, testul de sange poate spune daca aveti alte alergii pe care nu le-ati descoperit, si a bolilor. Acestea includ infectii fungice ale pielii, bronsita cronica, boli ale pancreasului si altele.

– Testarea de provocare – acest tip de studiu este mult mai grava si se aplica în cazuri foarte rare în cazul în care testele conventionale nu confirma o alergie la substanta suspectate. Aceste teste sunt efectuate numai în spital.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu