joi, 26 noiembrie 2015

Varza rosie combate cancerul pulmonar

Specialistii estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2015, se vor inregistra peste 220.000 de cazuri noi de cancer pulmonar numai in SUA. In fiecare an, acest tip de cancer face mai multe victime decat cancerele de colon, san si prostata la un loc.
Cercetatorii sunt insa optimisti si sustin ca au gasit o modalitate de a opri dezvoltarea celulelor cancerului pulmonar prin blocarea unor celule surse alternative de nutritie.

Metabolismul celulelor canceroase este diferit de cel al celulelor normale. Celulele maligne folosesc glucoza ca principala sursa de hrana, iar cand nu o au la dispozitie cauta surse alternative.

O echipa de cercetatori de la mai multe universitati a studiat raspunsul celulelor canceroase atunci cand glucoza este redusa. Echipa a examinat cele mai frecvente tipuri de cancer pulmonar care afecteaza in proportie de 85-90% si a constatat ca atunci cand celulele maligne pulmonare nu se mai hranesc cu zahar, cauta glutamina.

De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca o enzima cunoscuta sub numele de PEPCK reprogrameaza metabolismul celulelor canceroase si ca prin blocarea acesteia se poate incetini dezvoltarea tumorilor, ba chiar si infometarea celulelor canceroase, care, in lipsa hranei se vor distruge. Prin blocarea enzimei PEPCK, glutamina poate fi reprogramata sa lupte cu cancerul in loc sa il alimenteze.

Varza rosie, sursa de glutamina
Glutamina este cel mai abundent aminoacid neesential in organism. Organismul produce acest aminoacid in cantitati suficiente pentru a-si acoperi nevoile insa, in perioade de stres extrem, cum ar fi exercitii fizice grele sau boli, aveti nevoie de mai mult.

Acesta este stocat in muschi si este necesar pentru indepartarea excesului de amoniac. De asemenea, ajuta sistemul imunitar sa functioneze mai bine.

Cei mai multi oameni care au cancer au un nivel scazut de glutamina. Cercetatorii recomanda consumul de alimente bogate in glutamina, iar varza rosie murata este cea mai buna modalitate de a stimula nivelul de glutamina. In plus, este o sursa buna de bacterii sanatoase. Varza rosie este eficienta si consumata sub forma de salata sau suc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu