miercuri, 11 noiembrie 2015

Un catel de usturoi dimineata, pe stomacul gol

In Egiptul antic, oamenii mancau usturoi pe scomacul gol fiind convinsi ca aceasta leguma poate trata turbarea si muscaturile de vipera. In zilele noastre, numerose studii au aratat ca a consuma un catel de usturoi dimineata, pe stomacul gol aduce numerose beneficii organismului.

1. Ucide bacteriile.
Usturoiul este un antiobiotic natural extrem de puternic, dar consumat pe stomacul gol, eficienta sa este crescuta. Motivul pentru care este mult mai eficient atunci cand este luat inainte de micul dejun este ca, in acel moment, bacteriile sunt supraexpuse si nu pot rezista actiunii usturoiului.

2. Scade si stabilizeaza tensiunea.
Usturoiul are efect bun atat asupra circulatiei periferice, cat si asupra inimii. Pulsul devine mai rar si se regularizeaza. Amelioreaza tulburarile de ritm.

3. Scade riscul de a face tromboza, varice si hemoroizi.
4. Determina scaderea colesterolului din sange si previne ateroscleroza. Are si actiune antihemoragica.
5. Stimuleaza activitatea ficatului si a vezitii urinare.
6. Trateaza problemele digestive.
Usturoiul stimuleaza digestia, apetitul si este eficient in caz de diaree.

7. Remediu pentru probleme nervoase.
Usturoiul te ajuta sa controlezi stresul si astfel stopezi producerea de acid gastric, care apare de fiecare data cand esti nervos.

8. Scade riscul de cancer.
Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii din China, persoanele care mananca usturoi crud de cel putin doua ori pe saptamana au un risc scazut cu 44% de a face cancer de gat. De asemenea, ajuta la uciderea celulelor multiform glioblastom - o tumoare cerebrala maligna.

9. Este unul dintre cele mai eficiente alimente cand vine vorba de detoxifiere.
Usturoiul este atat de puternic incat curata organismul de paraziti si viermi.

10. Scade riscul de infarct si accident vascular cerebral
Usturoiul, de asemenea, actioneaza ca un anticoagulant, care subtiaza sangele si previne formarea de cheaguri de sange periculoase (ajutand la reducerea riscului aparitiei unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral).

Precautii

Daca aveti alergie la usturoi nu il mancati crud. Simptomele alergiei la usturoi includ iritatii la nivelul pielii, febra si dureri de cap. Potrivit cercetarilor, consumul de usturoi poate avea uneori efecte secundare la pacientii care iau medicamente pentru HIV / SIDA.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu