Răcoritor, uşor, uleios, pur şi hrănitor, laptele participă la
formarea ţesutului muscular, osos şi vindecă bolile stomacului.
Substanţele minerale, enzimele şi proteinele care se găsesc în lapte
ajută la formarea factorilor de apărare a organismului împotriva
diferiţilor microbi.
Prin efectul său diuretic, laptele crud curăţă rinichii şi tractul
urinar. De asemenea, laptele fortifică şi redă strălucirea pielii,
înlătură senzaţia de arsură a palmelor, picioarelor şi ochilor, curăţă
sângele, activează digestia şi acţionează ca un tonic. De aceea, laptele
crud (de capră, oaie, bivoliţă sau vacă) este un aliment ideal pentru
oamenii bolnavi.
El restabileşte starea de sănătate şi ne ajută să trăim mai mult.
Îmbătrânirea prematură poate fi prevenită dacă introducem laptele în
alimentaţia zilnică, ajutând astfel corpul să se regenereze de la sine.
În cazul vârstnicilor, laptele îi fereşte de inconvenientele care apar
odată cu trecerea anilor.
Medicina tradiţională recomandă cura de lapte în următoarele
afecţiuni: ulcer gastric şi duodenal, hiperaciditate, febră, constipaţie
cronică, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, dureri de cap,
nevroze, depresii, umflarea mâinilor şi picioarelor, obezitate.
O reţetă indiană recomandă laptele dulce, proaspăt, nefiert, încălzit
uşor, la temperatura corpului, care se diluează, în proporţii egale, cu
ceai de mentă, muşetel, salvie sau lemnul domnului. Se mai poate adăuga
şi o linguriţă de miere de albine.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu