luni, 16 noiembrie 2015

Ce efecte secundare are aloe vera - scade glicemia

De la boli de piele și până la scăderea colesterolului, aloe vera și-a dovedit eficiența, fiind folosită cu încredere încă de acum 6.000 de ani.
În medicina tradiţională a diferitelor popoare, aloe vera este apreciată pentru proprietăţile ei hipoglicemiante şi anticolesterol, dar şi pentru calmarea problemelor gastrointestinale şi ca remediu anticonstipaţie. În plus, este eficace contra oboselii, infecţiilor şi candidozei.
În uz extern, e folosită de mii de ani împotriva diverselor afecţiuni ale pielii - acnee, eczeme, psoriazis, arsuri, furuncule - şi pentru a calma durerile articulare şi musculare.
În ciuda efectelor benefice de necontestat, administrarea incorectă de aloe vera poate avea efecte secundare neplăcute, cum ar fi iritații ale pielii, eczeme, crampe abdominale sau disfuncții renale. Iată câteva dintre ele!

Ce efecte secundare are aloe vera - bolnavii de inimă

În cazul bolnavilor de inimă aflați sub tratament, administrarea de aloe vera poate avea ca efect secundar scăderea nivelului de potasiu din sânge, ceea ce poate duce la aritmii și stări de slăbiciune.
Acest efect apare de obicei la persoanele care suferă de diabet, boli ale inimii sau boli ale rinichilor. Prin urmare, aceste persoane trebuie să evite utilizarea produselor din aloe vera sau planta ca atare.
De asemenea, persoanele care suferă de afecţiuni ale inimii şi tulburări digestive şi care urmează un tratament medicamentos trebuie să evite administrarea de aloe vera, deoarece poate modifica acţiunea medicamentelor sau le poate face ineficiente.

Ce efecte secundare are aloe vera - scade glicemia

Un alt efect secundar este diminuarea nivelului de zahăr din sânge. Astfel, cei care urmează un tratament pentru diabet sau hipoglicemie trebuie să întrebe medicul specialist dacă le este permis consumul de aloe vera.

Ce efecte secundare are aloe vera - crampe abdominale și diaree

Administrarea de aloe vera pe post de laxativ poate provoca crampe abdominale și diaree dacă este folosită pe o perioadă îndelungată de timp. Utilizarea prelungită poate duce la dependență, iar când se renunță este posibil să apară constipația severă.
Persoanele care suferă de hemoroizi nu trebuie să o utilizeze, pentru că poate să agraveze simptomele.

Ce efecte secundare are aloe vera - sarcină și perioada de alăptare

Nu se recomandă consumul pe cale orală de aloe vera în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare, întrucât poate provoca crampe, stări de vomă, vomă, diaree sau contracții uterine care să ducă la avort spontan.

Ce efecte secundare are aloe vera - alte contraindicații

Studiile au arătat că utilizarea aloe vera pentru perioade mari de timp poate duce la apariţia hepatitei.
Totodată, persoanele care suferă de afecţiuni ale tiroidei nu au voie să consume produse pe bazî de aloe vera, în timp ce consumul frecvent duce la deshidratare şi urină roşiatică.
Supradoza de aloe vera poate duce la acumularea sângelui în pelvis, leziuni la nivelul rinichilor, iar în unele cazuri, poate duce chiar la moarte.
Nu în ultimul rând, aloe vera nu trebuie folosită de copii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu