joi, 1 octombrie 2015

Nucile fortifica firele de par si imbunatatesc memoria

Nucile, vedetele acestei perioade, pot reprezenta adevărate surse de sănătate, iar consumate regulat aduc beneficii greu de egalat. În fiecare toamnă, medicina naturistă recomandă o cură de nuci. Sudiile arată că cei care care consumă până la patru porţii de nuci pe săptămână reduc cu 13% riscul de deces, în timp ce un pumn de nuci pe zi scade acest risc cu 20%.
Îmbunătăţesc memoria
Nucile conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare. Cercetarile moderne au aratat ca nuca este stimulent al memoriei şi e recomandată celor ce depun un efort intelectual sporit. Conţinutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întarzierilor de creştere, tulburarilor sistemului nervos.
Alungă insomniile
Nimic nu este mai enervant decât insomniile sau trezitul brusc în timpul nopții. Nucile, prin conținutul lor ridicat de melatonină, te ajută să te odihnești corespunzător și să te simți în formă maximă a doua zi.
Te ajută să slăbești
Nucile conțin fibre alimentare și proteine, adică substanțe nutritive care îți potolesc rapid foamea și te ajută să ai o senzație îndelungată de sațietate. Nucile trebuie incluse în orice dietă de slăbit, mai ales datorită capacității lor de a înlocui carnea sau soia
Doctor de inimă
Nucile previn bolile cardiovasculare Antioxidanţii continuţi în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului în sângeşsi, implicit, tensiunea arterială. Consumul periodic de nuci proaspete întăreşte vasele de sânge ş previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici. Datorită bogăţiei în vitamina E, consumatorii de nuci prezintă risc minim de a face un atac de cord.
Rezervoare de acizi Omega-3
Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie, a persoanelor cu reumatism si artroze, in stari precanceroase si tuberculoza, in special tuberculoza osoasa si, de asemenea, la bolnavii de sifilis si blenoragie. De asemenea este de un excelent ajutor in tratamentul scrofulozei pentru ca favorizeaza drenajul limfei si al pielii. Datorita acizilor grasi Omega 3, antioxidantilor si fitosterolului, nucile sunt arme redutabile in lupta cu cancerul mamar.
Fortifică părul
Nucile sunt un aliat de încredere al frumuseții părului. Un consum regulat de nuci va furniza organismului două dintre cele mai importante minerale pentru păr: fier și zinc. Aceste substanțe fortifică firele de păr și contribuie la regenerarea rapidă a podoabei capilare. De asemenea, nucile au în conținutul lor vitamina E, care ajută părul să strălucească și să aibă un aspect sănătos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu