miercuri, 30 septembrie 2015

Cartofii scad hipertensiunea si previn hepatita

Cartofii sunt cultivaţi în peste 120 de țări și consumați zilnic de peste un miliard de oameni.
Sursă bogată de vitaminca C, magneziu, calciu şi potasiu, consumaţi cruzi, sub formă de suc, au nenumărate proprietăţi terapeutice. Pentru a prepara sucul, coaja cartofilor trebuie iniţial curăţată bine de tot cu o periuţă de dinţi, iar porţiunile verzi eliminte, întrucât conţin glicoalcaloizi, ce pot cauza dureri de cap, vomă sau probleme de stomac. Odată efectuată această operaţiune, sucul poate fi extras cu un storcător de fructe şi consumat imediat. Atenţie însă, nu este recomandat consumul a mai mult de un litru zilnic.

Scad hipertensiunea

Sucul de cartofi conţine substanţe hipertensoare neaşteptate, fiind un aliat de încredere în scăderea şi reglarea hipertensiunii arteriale. Cele mai bne rezultate se observă după urmarea unei cure de două luni, cu o pauză de 20 de zile, timp în care se bea un pahar de suc dimineaţa şi unul seara.

Previn hepatita

Sucul de cartofi roşii conţin substanţe ce protejează ficatul de infecţii şi viruşi. În acest caz se poate urma o cură de patru săptămâni, cu câte două-trei pahare de suc pe zi, luat pe stomacul gol.

Eficienţi în tratarea ulcerului şi a gastritei

Consumând câte trei pahare de suc pe zi, cu o oră înainte de masă, timp de patru-şase săptămâni, sucul de cartofi poate face minuni asupra ulcerului şi gastritei. Totuşi, nu există nicio dovadă ştiinţifică asupra eficeinţei acestui leac.

Elimină calculii urinari

Sucul proaspăt stors de cartofi cruzi elimină cu eficienţă calculii urinari şi previne dezvoltarea lor. Pentru rezultate maxime, se recomandă ca dimineaţa, imediat după trezire, să se bea un litru de suc. Cura nu trebuie să dureze mai mult de patru zile, atenţionează specialiştii.

Ameliorează cancerul uterin şi cel de prostată

500 de ml de suc obţinut dintr-un amestec de cartofi roşii şi cartofi galben deschis, băuţi zilnic, timp de patru săptămâni, are efecte uimitoare în ameliorarea cancerului de prostată şi a cancerului urinar.

Excelenţi împotriva insomiei

Consumul îndelungat al sucului de cartofi are efecte sedative, somnifere şi relaxante.

Tratează reumatismul

Bun diuretic şi inflamator, sucul de cartofi tratează cu succes reumatismul. Se recomandă săs e bea câte două pahare pe zi, cu o oră înainte de masa de prânz şi cină.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu