Cine nu-si doreste o viata lunga si sanatoasa? Solutia este simpla! Nuciferele.
New England Journal of Medicine a publicat recent un studiu care arata ca cei care consuma zilnic, o mana de nuci de diferite soiuri, reduc cu 20% riscul de a se imbolnavi de inima, cancer sau alte afectiuni majore.
Doctorul nutritionist Janet Brill, considera ca nucile joaca un rol crucial intr-o dieta sanatoasa si echilibrata,
mai ales pentru segmentul de varsta de peste 50 de ani. Ea considera ca
: "Nucile sunt sanatate curata, cu efecte dovedite in preventia
bolilor".
Un
alt medic extrem de apreciat, dr. Andrea Paul, sustine ca: "O dieta
bogata in nuci creste speranta de viata, in mai multe moduri. Conduce la
scaderea greutatii, un somn mai bun, imbunatateste memoria, intareste
sistemul imunitar si imbunatateste aspectul pielii. Toate acestea
contribuie la cresterea duratei vietii, pe langa beneficiile dovedite in
preventia cancerului si a bolilor de inima".
Studiul desfasurat
de New England Journal of Medicine a aratat ca doar cateva nuci pe zi,
28 de grame mai exact, pot creste speranta de viata cu 10 ani. Nu
conteaza ce soi de nuci alegeti, preferabil ar fi sa combinati mai multe
feluri si sa le mancati crude pentru a benficia de toti nutrientii.
Daca nu va plac crude, alegeti nucile coapte usor in cuptor, fara adaos
de sare. Iata nuciferele care va ajuta sa aveti o viata lunga si sanatoasa:
Nucile
S-ar
putea ca expresia "fantana tineretii" sa fie denumirea poetica, nu a
unui izvor magic, ci a banalelor nuci. Si acum, urmeaza un adevarat
pomelnic de beneficii pe care ni le aduc nucile, odata introduse in
alimentatie: sunt bogate in omega-3 care imbunatatesc semnificativ
memoria, reduc inflamatiile, reduc colesterolul si pastreaza
elasticitatea vaselor de sange, care pe termen lung, se traduce in
preventia bolilor inimii.
Arahidele
Sunt
gustoase, hranitoare si ...contin resveratrol din belsug, substanta pe
care o gasim in ciocolata neagra si in vinul rosu. Resveratrolul este
unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti, extrem de eficient
in incetinirea proceselor de imbatranire si in reducerea riscului
declansarii bolilor de inima.
Arahidele contin, de asemenea, acid
folic si vitamina E, necesare pentru imbunatatirea performantelor
creierului. Va place untul de arahide ? Va puteti bucura de acest
deliciu, cu masura, cu o conditie: alegeti un unt de arahide fara zahar
adaugat si veti avea la pachet o gustare delicioasa impregnata cu
vitamina E, niacina, folati, proteine si mangan.
Nuci braziliene
Aceste
nuci uriase sunt niste bombe de nutrienti. Nucile braziliene sunt
bogate in seleniu, care ajuta organismul sa produca antioxidanti, marind
astfel imunitatea organismului. De asemenea, sunt bogate in zinc, care
ajuta la regenerarea epidermei (sunt minunate pentru persoanele cu o
piele uscata si sensibila sau care au tendinta de ridare). Impartiti
nucile braziliene frateste, cu jumatatea dumneavoastra: ajuta la
prevenirea cancerului de prostata.
Migdalele
Migdalele
au toate beneficiile celorlalte nuci dar, in plus, contin o cantitate
mai mare de proteine vegetale (6 grame proteine / 28 grame migdale),
fiind eficiente pentru mentinerea unei diete sanatoase. Migdalele au un
continut foarte mic de calorii, spre deosebire de suratele ei, dar o
cantitate uriasa de calciu. Mancand migdale aveti grija de linia taliei
si in acelasi timp aduceti un aport generos de vitamina E, care
imbunatateste memoria si reduce declinul capacitatilor cognitive.
Nucile Pecan
Ce-i
drept au o cantitate mare de grasimi si calorii. Mult mai mare decat a
altor nuci dar mancate cu moderatie, preferabil crude, sunt la fel de
sanatoase ca orice alta nuca, dar au si un beneficiu unic.
Fiind
bogate in beta-stosterol, previn bolile de prostata, iar la subietii mai
batrani reduc simptomele neplacute asociate cu urinarea frecventa.
Fisticul
Daca
urmariti sanatatea aparatului cardiovascular, incepeti cu fisticul.
Contine l-arginina, care pastreaza elasticitatea vaselor de sange si
previne riscul bolilor de inima si al atacului de cord. In plus,
fisticul nu are foarte multe calorii, deci poate fi folosit pentru o
gustare rapida, fara riscuri.
Mugurii de pin
Desi
nu prea sunt folositi pe post de gustare, mugurii de pin ar merita o
atentie mai mare. Sunt extrem de eficienti in reducerea colesterolului
"rau". Mugurii de pin contin, de asemenea, foarte mult mangan, care
ajuta la cresterea imunitatii organismului.
Cum putem folosi nucile in alimentatie
Daca sunteti in cautare de idei creative, iata doar cateva:
Adoptati
stilul grecesc. Adaugati unui iaurt grecesc (fara grasime), o lingurita
de miere si cateva nuci. Este o gustare dulce, minunata.
Imbogatiti-va salatele. Nu conteaza despre ce salata este vorba, cateva nuci ii vor da o savoare deosebita.
Desert
cu nuci. Pentru un rasfat, din cand in cand, nucile glazurate cu zahar
brun si coapte in cuptor sunt o alternativa extraordinara.
Crusta
crocanta. Uitati de pesmet! Inlocuiti-l cu nuci sau migdale macinate.
Vor face o crusta la fel de crocanta, savuroasa si foarte nutritiva.
Adaugati-le
la garnituri. Nu puteti gresi adaugand nuci oricarui fel de mancare.
Adaugati-le la garnituri, in legume calite, orez brun, nu conteaza !
Confera savoare si sanatate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu