vineri, 6 februarie 2015

Ce alimente provoaca colesterolul marit

Colesterolul marit poate sa duca la multe probleme de sanatate, avand in vedere ca are un rol incredibil in ceea ce priveste circulatia si bolile vasculare. Pentru a lupta impotriva colesterolului marit, este important sa stim ce alimente il provoaca, pentru a le evita.
Colesterolul se imparte in ceea ce in popor se numesc “colesterol bun” si “colesterol rau”. Cel bun poate fi intalnit sub prescurtarea HDL (High Density Protein) si cel rau apare sub forma LDL (Low Density Protein).
Nivelul colesterolului poate fi mentinut la un nivel agreat de organismul uman daca se urmeaza cateva sfaturi practice cat si prin consumul regulat de fructe si legume care au ca efect reducerea nivelului colesterolului rau si cresterea sau, cel putin, mentinerea nivelului celui bun.
Insa, colesterolul marit este provocat de o serie de alimente care sunt bogate in grasimi cel putin.

Ce alimente provoaca colesterolul marit

Carnea rosie are un continut ridicat de grasmi care fac ca excesul de colesterol sa se depuna pe artere, agravand afectiunile inimii.
Untul si branzeturile grase au la fel continut ridicat de grasimi saturate in colesterol, care ingreuneaza circulatia,
Cartofii prajiti, din cazua faptului ca sunt prajiti in ulei vegetal, sunt saturati de grasimi trans ce duc la un coleterol marit
Galbenusul de ou. Avand in vedere ca un ou are in compozitia galbenusului fix cat colesterol are nevoie organismul in 24 de ore, consumul excesiv de oua nu este indicat.
Ficatul este un depozit de colesterol, gatit in orice forma. Consumat in exces, are efecte nocive.
Carnea alba prajita. Fie ca este vorba despe pui sau peste, carnea alba prajita in ulei vegetal are acelas efect asupra organismului ca si cartofii prajiti, ridicand nivelul de colesterol.
Asadar, colesterolul marit este provocat de alimente fie bogate in grasimi saturate si trans, fie in alimente “grele” care nu fac altceva decat sa cauzeze ingrosarea vaselor de sange.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu