miercuri, 28 ianuarie 2015

Plante care mentin plamanii sanatosi si combat bolile pulmonare

Deoarece ne aflam in sezonul racelilor si gripelor, mai mult ca oricand trebuie sa prevenim infectiile respiratorii. Iata cateva plante care mentin plamanii sanatosi si combat bolile pulmonare :

1. Radacina de lemn dulce

Radacina de lemn dulce este utilizata in medicina traditionala chineza si este considerata a fi un bun remediu pentru combaterea infectiilor tractului respirator deoarece curata nasul, gatul si plamanii. De asemenea, este un expectorant natural eficient

2. Podbalul

Frunzele de podbal au proprietati emoliente si expectorante, coleretic-colagoge, antispastice, tonice si antiinflamatoare.

Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate, mai ales, in tratarea bolilor aparatului respirator, cum ar fi bronsita, laringita, astmul bronsic, emfizemul pulmonar, silicoza si chiar tuberculoza, in faza incipienta, potrivit doctorulzilei.ro.

3. Cimbrul

Cimbrul este foarte puternic in lupta impotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice si antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat inca din antichitate si este utilizat pe larg si astazi pentru a preveni si trata infectiile tractului respirator si pneumoniile infectioase bacteriene.

4. Radacina de Osha

Osha este o planta originara din zona Muntilor Stancosi si a fost utilizata din timpuri istorice de catre bastinasii americani pentru sprijinul sistemului respirator. Unul dintre beneficiile principale ale radacinii de osha este ca ajuta la sporirea circulatiei in plamani, ceea ce usureaza respiratia profunda.

5. Oregano

Compusii carvacrol si rozmarinic din oregano ajuta la descongestionarea naturala si, de asemenea, au proprietati antihistaminice care reduc inflamatia si iritatiile de la nivelul tractului respirator. Oregano este, de asemenea, un antibiotic natural.

6. Lobelia

Lobelia contine un alcaloid cunoscut ca lobelina, care subtiaza mucusul si decongestioneaza. In plus, lobelia stimuleaza glandele renale superioare sa elibereze epinefrina, iar ca efect aceasta relaxeaza caile respiratorii si permite o respiratie mai usoara.

7. Iarba mare

Aceasta este inca o planta folosita de americani pentru a combate bolile tractului respirator. Nu numai ca ajuta la eliminarea flegmei si mucusului dar, de asemenea, este un antibacterian natural si poate ajuta la prevenirea sau tratarea bronsitei si a altor infectii bacteriene.

8. Eucaliptul

Eucaliptul este un ingredient comun in bomboanele/pastilele si siropurile de tuse iar eficacitatea lui se datoreaza unui compus numit cineola. Cineola are numeroase beneficii – este un expectorant, poate usura tusea, lupta impotriva congestiei si alina pasajele iritate ale sinusurilor.

9. Lumanarica

Lumanarica este utilizata de practicantii medicinei herbale pentru a curata excesul de mucus din plamani, pentru curatarea bronhiilor si reducerea inflamatiilor prezente pe tractul respirator.

10. Mierea-ursului (plamanarica)

Frunzele sale contin tanin, saponine, saruri minerale, potasiu si magneziu, acid salicilic, caroten, vitamina C. Datorita acestei compozitii chimice complexe, frunzele de plamanarica sunt extrem de utile in tratarea bolilor respiratorii, deoarece usureaza expectoratia, calmeaza tusea si vindeca raguseala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu