Fructele de grapefruit, in special cele cu pulpa
rosie, furnizeaza o cantitate importanta de vitamina C. Insa acesta nu
este singurul beneficiu al acestor citrice acre-amarui, foarte
sanatoase.
– Reducerea greutatii corporale. Grapefruitul contine un tip de enzime care ard grasimile,
furnizeaza lichid organismului si foarte putin sodiu. Aceste trei
caracteristici, combinate, transforma fructele de grapefruit intr-un
aliment excelent pentru stimularea metabolismului, o conditie esentiala
pentru pierderea in greutate.
– Prevenirea artritei. Acidul salicilic din fructele de grapefruit
ajuta la descompunerea calciului anorganic din corp, care ajunge sa se
acumuleze la nivelul cartilajelor incheieturilor, degenerand in boli
articulare. Simptomele artritei pot fi ameliorate cu ajutorul sucului de
grapefruit, amestecat cu mici cantitati de otet din cidru.
– Actiunea antiseptica. Tot acidul salicilic din fructele de grapefruit are si un bun efect antiseptic, tratand infectiile bacteriene si fungice.
Licopenul din grapefruitul rosu este un antioxidant puternic cu
efect anticancerigen. Aceleasi citrice sunt cunoscute pentru efectul lor
de reducere a nivelului de colesterol si pentru imbunatatirea
functionalitatii sistemului gastrointestinal.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu