luni, 1 decembrie 2014

Lamaia verde, un remediu fabulos pentru cancer

Previn cancerul

Contin limonin, un compus cu efect anti-cancerigen. Acesta ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de cancer precum cele de piele, gura, stomac, de san, pulmonar si altele.


Bogate in vitamina C


Doar un sfert de cana de suc de lime contine peste 46% din doza zilnica recomandata de vitamina C.


Imbunatatesc imunitatea


Vitamina C din lime ajuta la intarirea imunitatii. Aceasta previne raceala si gripa si reduce riscul de boli cronice.


Bogate in antioxidanti


Contin o mare sursa de fitonutrienti si flavonoizi cu proprietati antioxidante. Antioxidantii sunt esentiali in neutralizarea radicalilor liberi, care deterioreaza celulele, ADN-ul si cresc riscul de cancer, bolilor de inima si imbatranirea prematura.


Anti-inflamatoare


Vitamina C si alti fitonutrienti din lime au efecte anti-inflamatorii. Astfel, se reduce riscul aparitiei bolilor bazate pe inflamatia cronica, cum este artrita, astmul si bolile de inima.


Previn artrita reumatoida


In urma unui studiu facut pe mai mult de 20.000 de persoane, s-a constatat ca subiectii care au consumat lime, au un risc de trei ori mai mic de a dezvolta artrita.


Antibiotic


Unul dintre flavonoizii gasiti in lime au proprietati antibiotice puternice. Conform unor studii din Africa de Vest, s-a constatat ca adaugarea acestor fructe in dieta a ajutat la reducerea aparitiei holerei.


Ochi sanatosi


Vitamina C este esentiala pentru buna functionare a ochilor. Deficitul poate duce la cataracta si la alte afectiuni oculare. Mentinerea unui nivel optim de vitamina C, prin consumul de lime sau suc de lime, este o modalitate buna de a mentine starea de sanatate corespunzatoare ochilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu