vineri, 14 noiembrie 2014

Probleme care pot anunta prezenta cancerului

Medicii subliniaza ca este foarte important sa acordam atentie semnelor si simptomelor care ar putea indica un cancer nediagnosticat. Depistarea precoce mareste sansele ca pacientul sa se vindece. Iata cateva probleme minore de sanatate care pot anunta prezenta cancerului!

Scaderea inexplicabila in greutate

Acest simptom este adesea unul dintre primele semne vizibile ale cancerului. Este deosebit de frecvent la persoanele care sufera de cancer cu tumori solide, cum ar fi la san si cancer pulmonar.

Slabirea inexplicabila apare adesea atunci cand un cancer se extinde la ficat si afecteaza functionarea acestuia. Pierderea in greutate poate fi, de asemenea, un semn precoce al cancerului de colon sau cel digestiv.
Daca nu ai incercat sa scapi de cateva kilograme, prin exercitii fizice si dieta, dar ai slabit oricum, mergi la medic. Pierderea de pana la 10% din greutate intr-un interval de sase luni poate fi un motiv de ingrijorare, potrivit clickpentrufemei.ro.

Febra sau infectii frecvente

Desi febra poate indica pur si simplu ca organismul tau se lupta cu o infectie, febra persistenta sau de lunga durata poate fi un semn al instalarii cancerului, cum ar fi limfomul. Leucemia, un cancer al celulelor sangvine, poate provoca, de asemenea, simptome cum sunt infectiile frecvente, febra, oboseala, dureri si altele asemanatoare gripei.

Slabiciune si oboseala

Acestea stari care nu se diminueaza cu nimic, chiar si atunci cand dormi mai mult si te odihnesti, ar trebui sa fie evaluate de medic. Acesta poate fi un semn al multor tipuri de cancer.

Respiratie suieratoare si scurtarea respiratiei

Desi respiratia suieratoare si scurtarea respiratiei poate fi cauzata de o varietate de conditii, aceste simptome pot fi asociate cu cancerul pulmonar. Atunci cand o tumoare la plamani preseaza caile respiratorii, le ingusteaza, favorizand aparitia respiratiei suieratoare.

Tuse cronica si dureri toracice

De multe ori, simptomele cancerului, cum sunt leucemia si tumorile pulmonare pot mima o tuse cronica sau bronsita. Problema poate persista sau avea loc in cicluri repetate. Pot exista, de asemenea, dureri in piept care se extind la umar sau partea de jos a bratului.

De asemenea, mergi la medic daca ai o tuse si voce ragusita pentru mai mult de sase saptamani, mai ales daca fumezi sau daca ai fumat in trecut. Ocazional, o voce ragusita poate fi un simptom al cancerului laringian, tiroidian, esofagian sau pulmonar.

Balonare

Balonare abdominala inexplicabila care se extinde pe o perioada lunga de timp poate fi un semn al cancerului ovarian. Balonarea insotita de dureri pelviene, umflarea in abdomen si senzatia de plin poate semnala prezenta bolii. În mod similar, durerea sau balonare dupa ce mananci poate indica prezenta cancerului la stomac.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu