Varza cruda reduce inflamatiile si durerile reumatice
Leacul naturist cel mai cunoscut in lupta cu durerile reumatice
este varza cruda. Specialistii au constatat ca varza are proprietatea de
a reduce inflamatiile si durerile reumatice. Pentru ameliorarea
durerilor reumatismale sunt recomandate cataplasmele cu foi de varza.
Dupa ce se trece cu un sucitor peste foile de varza din care s-au
scos nervurile proeminente, varza se aplica, in strat de cate trei –
patru foi, direct pe locul dureros si se fixeaza cu un bandaj. Se
schimba de cateva ori pe zi.
Intern, in durerile reumatismale, cat si in cele provocate de guta, se recomanda sucul de varza,
cate doua pahare pe zi, in cure de trei saptamani. Sucul de varza are
efecte tonice, antiinflamatoare, purificatoare. Pentru ca deblocheaza
tranzitul intestinal, sucul de varza se recomanda si persoanelor care au
probleme cu digestia. La fel de buna este si salata de varza cruda,
macar cate una pe zi.
Pedicuta pentru dureri reumatice si de sale
Pentru calmarea durerilor reumatice si a celor de sale, se poate
face o pernuta umpluta cu pedicuta care, in caz de durere, se aplica pe
zona afectata. Se recomanda ca planta sa fie inlocuita cu o alta mai
proaspata macar o data pe an. Pernuta poate fi scoasa afara, la aerisit,
dar numai la umbra.
Impotriva durerilor reumatice se recomanda ceaiul de pedicuta,
planta care se gaseste la plafar. Planta nu se fierbe niciodata. Se pune
o lingurita de planta intr-o cana de apa fiarta, se lasa cinci minute
la infuzat, se strecoara si se bea incet, cu inghitituri mici, pe
parcursul a 10-15 minute, de preferinta neindulcit. Se bea numai un
singur ceai pe zi, nu mai mult. Ceaiul de pedicuta poate fi de folos in
caz de constipatie, dar si persoanelor care sufera de carcei.
Scoarta de salcie, care nu este altceva decat
aspirina naturala, este folosita, de mii de ani, pentru alungarea
durerilor de tot felul. Are efecte tonice, antiseptice si
antiinflamatoare, sedative, astringente si antireumatismale.
Ca leac impotriva racelii, gripei cat si a durerilor de oase se
prepara o infuzie din 200 de ml de apa clocotita, care se toarna peste
doua lingurite de scoarta de salcie uscata si maruntita. Lichidul se
bea, cate 2-3 linguri, pe parcursul unei zile.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu