miercuri, 19 noiembrie 2014

Cum recunosti parfumurile originale

Pe piata au aparut numeroase parfumuri false, iar daca nu cunosti foarte multe informatii despre produs poti fi pacalita destul de usor, crezand ca ai achizitionat sau primit unul original.
Cand parfumul in cauza are aceasi sticluta ca cel original si miroase (aproape) identic, poate fi dificil sa iti dai seama daca este sau nu fals. Iata cateva criterii de care trebuie sa tii seama:
Ambalajul
Parfumurile originale vin ambalate frumos, cu celofanul aranjat bine pe cutiuta. Cele mai multe parfumuri false vin ori fara acest celofan, ori cu el aranjat in graba. In plus, de multe ori cele false nu au numele potrivit. Niciodata sa nu crezi ca numele a fost scris gresit pentru ca nicio firma care se respecta nu va gresi numele produsului pe care il vinde.
Sticluta
Pe orice parfum de firma vei gasi notata pe fundul sticlutei tara de origine. Cele false, in schimb, vor fi de regula "Made in China" sau tara de origine nu va fi mentionata deloc. Intr-adevar, unele parfumuri false vor avea notate pe ele aceasi tara de origine ca cele originale, insa, din fericire, mai sunt si alte criterii pe care sa le iei in calcul.
Sticluta in sine trebuie sa fie facuta dintr-un material rezistent, de calitate, ce are o suprafata neteda, in timp ce in cazul parfumurilor false nu s-a pus pret pe acest lucru. De asemenea, capacul trebuie mereu sa fie prins bine de sticla, chiar daca aceasta este cu capul in jos.
Continutul
Este destul de simplu ca recunosti un parfum original daca scuturi sticluta. Daca faci acest lucru, vei observa cateva balonase care vor aparea cand o scuturi si care vor disparea dupa aproximativ 10-15 minute dupa ce te-ai oprit. In cazul celor false, balonasele dispar aproape instant.
Aroma
Parfumurile originale au 3 straturi: note de varf, note de mijloc si note de baza. La inceput, vei simti notele de varf, dupa ceva timp pe cele de mijloc, iar la final cele de baza. Insa parfumurile false vor avea acelasi miros pe toata durata, un miros ce poate fi considerat plat.
Parfumurile originale ar trebui sa dureze in jur de 2-3 ori, in timp ce parfumurile false nu depasesc o ora.
Parfumurile originale ar trebui sa reziste mai mult de 24 de ore cand sunt pulverizate pe hartie.
TRUC: De obicei, vanzatorii care au o politica de returnare pot fi de incredere. Daca vand un produs original, sunt increzatori in parfumul lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu