Plantele au fost
folosite din cele mai vechi timpuri pentru a combate problemele legate
de ficat si de vezica biliara. O functionare deficioasa a ficatului si a
colecistului duce la aparitia calculilor biliari care, prin
obstructionarea cailor biliare, iti provoaca durere.
Ficatul este
un organ care contribuie la filtrarea si detoxifierea substantelor care
patrund in organismul nostru. Vezica biliara, un organ situat sub
ficat, functioneaza prin colectarea si concentrarea bilei, folosita in
procesul de digestie al grasimilor. Calculii biliari se formeaza ca
urmare a fluxului lent al bilei, a infectiei la nivelul ficatului,
dezechilibrului hormonal sau a deficitului nutritional. Pentru a reduce inflamatia si pentru a stimula functia hepatica este recomandat consumul anumitor ceaiuri din plante. Aceste plante nu doar reduc inflamatia, dar ajuta la detoxifierea si dilatarea cailor biliare.
Ceai din armurariu
Protejeaza si regenereaza celula hepatica, indeparteaza compusii toxici din ficat si protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ. Ceaiul, dupa ce da in fiert, se mentine la temperatura camerei timp de 15 minute si apoi se bea o cana pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
Ceai de patrunjel
Pe langa faptul ca te ajuta sa combati problemele ficatului, consumul de ceai de patrunjel iti va creste si imunitatea, un lucru necesar acum, in prag de iarna. Pe langa asta, iti curata sangele de toxine, te ajuta sa scapi de pietrele de la rinchi si este benefic in curele de slabire, ajutand la arderea grasimilor.
Ceai de papadie
Fiind un puternic diuretic, ceaiul de papadie te ajuta sa elimini toate toxinele din organism. Este recomandat pentru a scapa de constipatie, este bun in lupta cu obezitatea si in combaterea bolilor hepatice. Pentru a scapa de calculii biliari este necesar un consult la un medic specialist inainte de a consuma ceaiul.
Ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este bun la toate. Pe langa ficat si colecist, ghimbirul este bun in digestie, in cresterea imunitatii, are efect antiinflamator, in preventia si tratamentul cancerului, este energizant, si lista poate continua. Incearca sa introduci ghimbirul in alimentatia ta zilnica, nu doar sub forma de ceai.
Cu toate ca ceaiurile de plante sunt la indemana oricui, acestea nu trebuie sa inlocuiasca tratamentele medicamentoase in tratarea bolilor hepatice si ale colecistului.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu