duminică, 19 octombrie 2014

Strugurii ajuta la purificarea organismului si filtrarea toxinelor din sange

Conferă energie şi s-a demonstrat că au un efect anti-îmbătrânire garantat. Descoperă de la un expert ce alte beneficii aduc!
Strugurii negri şi albi sunt o sursă de vitamine şi minerale, având un puternic efect antioxidant. Consumă-i cât sunt în sezon şi-i găseşti în piaţă, deoarece beneficiile lor pentru sănătate şi frumuseţe sunt foarte multe. Strugurii au un conţinut mare de săruri minerale precum: calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, fluor, cupru, cobalt, zinc; enzime, vitaminele A şi C, şi vitaminele din grupa B (B1, B2, PP), zaharuri (glucoza şi levuloza), taninuri, polifenoli şi fibre. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii:

1. Sunt o sursă de energie

„Strugurii fac parte din categoria celor mai energetice fructe, având un aport de 72 kcal/100g. Glucoza, fructoza şi conţinutul foarte mare de zaharuri (aproximativ 20%) din fiecare bob asigură o sursă deosebită de energie pentru organism. Sucul de struguri ajută la energizarea instantanee, datorită absorbţiei rapide în organism”, explică Dr. Tania Bejan, specialist Ropharma şi doctor imunolog.

2.Protejează inima de boli

Polifenolii din strugurii negri protejează inima de boli, iar antioxidanţii din compoziţie previn oxidarea colesterolului LDL (rău) care blochează vasele de sânge.
Potrivit specialistului, resveratrolul, cel mai puternic antioxidant natural care se regăseşte din plin în aceste fructe, ameliorează cu până la 30% circulaţia sangvină la nivelul creierului, reducând astfel riscul unui infarct. De asemenea, strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, care împiedică formarea de cheaguri în sânge, reducând şi probabilitatea declanşării atacurilor de cord.

3. Ajută la detoxifiere şi slăbit

Strugurii ajută la detoxifierea organismului, eliminarea excesului ponderal, prelungirea senzaţiei de saţietate şi suprimarea apetitutului culinar datorită conţinutului ridicat de fibre şi substanţe nutritive. Mai mult decât atât, conţin apă în proporţie de 73%, astfel că ajută la purificarea organismului şi filtrarea toxinelor din sânge.

4. Previn îmbătrânirea prematură a pielii


Au antioxidanţi puternici care încetinesc procesul natural de îmbătrânire şi reduc daunele cauzate de radicalii liberi. „În plus, seminţele de struguri conţin uleiuri hidratante cu proprietăţi anti-îmbătrânire şi tocmai de aceea constituie ingrediente de bază şi pentru cosmeticele anti-aging. Putem menţine pielea frumoasă şi sănătoasă atât prin consumul de struguri cât şi prin aplicarea diverselor măşti obţinute din acest fruct", susţine specialistul care ne recomandă să mâncăm strugurii cu coajă şi sâmburi, deoarece acolo se ascund cei mai mulţi nutrienţi.

"Coaja strugurilor conţine cantitatea cea mai mare de resveratrol. În plus, sâmburii de struguri conţin uleiuri care au un rol benefic pentru sănătatea vaselor de sânge, reduc colesterolul şi combat hipertensiunea arterială. Sâmburii şi coaja strugurilor (mai ales cei roşii) conţin resveratrol, quercitină şi antioxidanţi. Datorită acestei compoziţii complexe, strugurii menţin sănătatea ficatului, fiind un remediu împotriva litiazei biliare, benefici pentru sănătatea rinichilor, scăzând aciditatea urinei”, explică Dr. Tania Bejan, specialist Ropharma şi medic imunolog.

5. Te scapă de problemele digestive

Datorită conţinutului ridicat de fibre şi minerale, strugurii sunt un veritabil digestiv natural. Cura cu struguri este recomandată persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare sau celor care vor să înceapă o cură de detoxifiere, date fiind proprietăţile puternic purificatoare, diuretice şi depurative ale acestor fructe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu