luni, 27 octombrie 2014

Consumul de fistic creste nivelul de antioxidanti in sange

Studiile arata ca consumul de fistic, creste nivelul de antioxidanti in sange, si concentratia de colesterol scade. Comparativ cu alte nuci, fisticul a fost detectat ca are niveluri mult mai ridicate de luteina, caroten si vitamina E.


Aceste vitamine solubile utile sunt importante pentru o buna functionare a organismului. Ele actioneaza ca o capcana pentru orice compusi toxici daunatori tesuturilor.


Mai mult decat atat, fisticul sunt o excelenta sursa de vitamina B6, cupru si mangan. S-a descoperit ca contine mult fosfor, tiamina, proteine ​​si fibre.


Aceste nuci sunt cunoscute ca fiind relativ scazute in calorii. Acestea contin mai putine grasimi. O mana de fistic transporta corpului numai 100 de calorii. Beta-carotenul continut in fistic, intra in organism si se transforma in vitamina A. Aceasta protejeaza impotriva cancerului. De asemenea contine vitamina E, care protejeaza inima.

Cu o astfel proprietati se poate lauda fisticul. Printre alimentele vegetale, aceste nuci sunt cea mai buna sursa de antioxidanti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu