Studiile arata ca consumul de fistic, creste
nivelul de antioxidanti in sange, si concentratia de colesterol scade.
Comparativ cu alte nuci, fisticul a fost detectat ca are niveluri mult
mai ridicate de luteina, caroten si vitamina E.
Aceste vitamine solubile utile sunt importante pentru o buna
functionare a organismului. Ele actioneaza ca o capcana pentru orice
compusi toxici daunatori tesuturilor.
Mai mult decat atat, fisticul sunt o excelenta sursa de vitamina
B6, cupru si mangan. S-a descoperit ca contine mult fosfor, tiamina,
proteine si fibre.
Aceste nuci sunt cunoscute ca fiind relativ
scazute in calorii. Acestea contin mai putine grasimi. O mana de fistic
transporta corpului numai 100 de calorii. Beta-carotenul continut in
fistic, intra in organism si se transforma in vitamina A. Aceasta
protejeaza impotriva cancerului. De asemenea contine vitamina E, care
protejeaza inima.
Cu o astfel proprietati se poate lauda fisticul. Printre alimentele vegetale, aceste nuci sunt cea mai buna sursa de antioxidanti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu