luni, 29 septembrie 2014

Cum sa-ti imbunatatesti imunitatea

Sistemul imunitar este responsabil pentru una dintre cele mai importante functii ale organismului uman – protejarea corpului impotriva bacteriilor, virusurilor, infectiilor si altor boli grave. Daca ai sistemul imunitar slab, te poti imbolnavi cu usurinta si vei fi predispus la infectii pe termen lung, fapt ce determina oboseala si lipsa de pofta de viata. Motivul pentru care virusul HIV este atat de temut se datoreaza faptului ca ataca sistemul imunitar si determina o vulnerabilitate a organismului la tot felul de boli.
Cu toate acestea, imunitatea poate fi imbunatatita. Realizarea acestui fapt nu este foarte dificila si cu cat este inceputa mai devreme, cu atat rezultatele dureaza mai mult. Eforturile facute chiar din copilarie pentru intarirea sistemului imunitar vor oferi cele mai bune rezultate. Desi, acest lucru nu inseamna ca imunitatea nu poate fi consolidata la orice varsta.

Iata cateva idei de imbunatatire a imunitatii:

Adopta un stil de viata sanatos – Unul dintre factorii de baza pentru obtinerea unui sistem imunitar puternic este stilul de viata sanatos. Acesta include adoptarea unui program de exercitii fizice regulate, consumul controlat de alcool si diminuarea fumatului. Dormitul este un alt ingredient cheie care imbunatateste puterea imunitatii, asadar trebuie sa te asiguri ca dormi cel putin 7-8 ore pe noapte, pentru ca organismul tau sa se odihneasca suficient.
Mananca sanatos – Dieta joaca un rol foarte important in functionarea organismului. Imunitatea este sinonima cu modul sanatos de hranire. Unul dintre cele mai bune moduri de sporire a imunitatii este de a consuma zilnic mese formate din fructe, cereale integrale si un continut redus de grasimi saturare. Include in dieta cel putin un component din fiecare grup de alimente, la fiecare masa.
Ia suplimente alimentare – Consumul de suplimente naturale nu face absolut niciun rau. Multe substante nutritive importante sunt pierdute din alimentatia noastra de zi cu zi din cauza diverselor motive. Astfel, suplimentele naturale ne pot oferi nutrientii necesari de care avem nevoie. De pilda, sucul de aloe vera sau probioticele pot fi elemente extrem de eficiente pentru intarirea sistemului imunitar.
Renunta la vicii – Obiceiurile nesanatoase de zi cu zi, cum ar fi consumul de alcool si fumatul, pot aduce o multime de neplaceri organismului tau, afectand sistemul imunitar. Prin urmare, renunta la aceste vicii si vei observa ca organismul tau devine mai puternic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu